Güncel

Mansur Yavaş’tan cumhurbaşkanlığı adaylığına net yanıt geldi!

CHP’de tüzük değişikliği çalışmaları sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına dair net bir açıklama yaptı. Yavaş, “Bu oyuna gelmeyeceğiz” diyerek, spekülasyonlara kapıları kapattı. İşte detaylar...

Abone Ol

CHP’de tüzük değişikliği çalışmaları hız kazandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılması planlanan değişikliklerle ilgili çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda Ankara İl Danışma Kurulu'nda düzenlenen toplantıya katılan Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Toplantıda, tüzükte yapılması planlanan değişiklikler ve parti içi gelişmeler ele alındı.

Özel, toplantıda yaptığı konuşmada, “4 Eylül günü, tarihe önemli bir atıf yapacak. Sivas’ta başlayacak olan değişim kurultayında, Türkiye’nin en demokratik, kadın haklarına en saygılı, gençleşmeyi öncelik alan bir tüzük ortaya koyacağız” dedi. Özel, tüzük taslağının parti içindeki danışma süreçleri tamamlanmadan şekil almasının mümkün olmadığını belirterek, “Havada sahte tüzük taslakları uçuşuyor. Taslak, parti meclisi ile tartışılmadan şekillenmiş olamaz” ifadelerini kullandı.

Ön seçim tartışmaları gündemde

Özel, ön seçim iddialarına da değinerek, “Genel başkanın ön seçim sözü verdiği konuşuluyor, fakat çevresindekilerin bu sözü tutturmaya çalışmadığı iddia ediliyor. Ancak biz burada ‘Erdoğancılık’ oynamıyoruz. Genel başkanın etrafı yanlış yapıyorsa, bu yanlışların vebali genel başkanındadır” dedi. Yeni tüzükte ön seçim konusunun açıkça yer alacağını belirten Özel, “Gelecek seçimlerde ya hâkim denetiminde ön seçim olacak ya da örgüt denetiminde ön seçim uygulanacak ve sonuçlarına aynen uyulacak” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş: “Bu tartışmalara meze olmayacağız”

Toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulara yanıt veren Mansur Yavaş, bu tür spekülasyonların iç çatışma yaratma amacı güttüğünü vurguladı. Yavaş, “2019’dan 2023 seçimlerine kadar süren ve televizyonlarda sürekli ‘aday kim olacak?’ diye fitne çıkaran tartışmalar yine başladı. Bu tartışmalara meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor. Bu oyunların CHP içinde iç çatışma yaratmaktan başka bir amacı olmadığını ve bizim de bu tartışmaların bir parçası olmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

Yeni tüzük Sivas’ta duyurulacak

CHP’nin tüzük kurultayı 4-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bu süreçte yeni tüzüğün detayları Sivas’ta kamuoyuna duyurulacak. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, parti içi değişim ve yeniden yapılanma sürecinin önemine vurgu yaparak, “Bir CHP’li belediye başkanını Çankaya Köşkü’nde göreve başlatacağız. Yeniden parlamenter sisteme dönmek için adımlar atacağız” dedi.

Özel, toplantıda Kılıçdaroğlu’na tüzük çalışmalarında gelinen son aşamayı anlattı ve değişikliklere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, Özel’in geçtiğimiz günlerde İstanbul’da eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile de bir araya gelerek, tüzük değişikliklerine dair fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.