Güncel

MB Başkanı Erkan: Milyar dolarlık yatırım teklifleri masamda

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis'teki sunumunda yurt dışından kendisine milyarlarca dolarlık doğrudan yatırım teklifleri geldiğini ve bu tekliflerin sürekli kendisini aradığını açıkladı.

Abone Ol

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis'teki sunumunda yurt dışından kendisine milyarlarca dolarlık doğrudan yatırım teklifleri geldiğini ve bu tekliflerin sürekli kendisini aradığını açıkladı. Erkan, Türk lirası enstrümanlarını çeşitlendirerek Türk lirasının hacmini artırmak amacıyla yapısal reformlar üzerinde hızla çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, reeskont kredileriyle ilgili ihracatçıları rahatlatacak bir çalışma üzerinde de çalıştıklarını ve yakın bir zamanda bu konuda duyuru yapacaklarını ifade etti.

Erkan, sunumunda İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'ın sorusu üzerine, OVP'deki yapısal reformlar için çalışmalara başladıklarını ve Türk lirası enstrümanlarını çeşitlendirerek derinleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aynı zamanda dünya genelinde ekonomik istikrar ve güven ortamı nedeniyle yurt dışından milyarlarca dolarlık doğrudan yatırım teklifleri aldıklarını belirterek, bu tekliflerin kendilerine sürekli geldiğini ve kabul etmek istedikleri koşulların olduğunu vurguladı.

Erkan, faiz kararlarını alırken Cumhurbaşkanı'nın müdahalesi olup olmadığı sorusuna ise, Cumhurbaşkanı'nın kendisine TCMB Başkanı olarak atanmasının ardından fiyat istikrarını sağlaması ve enflasyonu kontrol altına alması talimatını aldığını ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti. Kararların alınmasında ekonomik durumun detaylı bir şekilde incelendiğini ve finansal piyasaların ve bankacılık sisteminin stres testlerinin yapıldığını söyledi. Erkan, ayrıca reeskont kredileri konusunda ihracatçılara yardımcı olacak bir düzenlemenin yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.