Güncel

Memurlara o paralar ödenmeye başladı! Tam 50 bin lira...

Anayasa Mahkemesi'nin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve sonrasında işlerine iade edilen memurlara tazminat ödenmeme kararını iptal etmesinin ardından, göreve iade edilen memurlara tazminat hakkı doğdu.

Abone Ol

C.K., KHK ile meslekten ihraç edildikten sonra yaptığı itirazlar sonucu, yaklaşık 5 yıl sonra OHAL Komisyonu'nun kararıyla görevine iade edildi. Ancak, bu süreçte maruz kaldığı manevi zararları telafi etmek adına İBB'ye yaptığı tazminat başvurusu reddedildi.

350 Bin TL Tazminat Talebi ve Mahkemenin Kararı

C.K.'nin avukatı Nesrullah Oğuz, İBB'nin ret kararına itiraz ederek, Ankara 8. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Dilekçede, C.K.'nin kamu görevinden çıkarılmasının toplum içindeki saygınlığını zedelediği iddia edilerek, 350 bin TL manevi tazminat talep edildi. Mahkeme, bu talebi kısmen kabul ederek C.K.'ye 50 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Karara Muhalif Üye Hakimden Şerh

Davada önemli bir gelişme de, üye hakimlerden birinin karara muhalefet şerhi düşmesi oldu. Hakim, C.K.'nin beş yıl süren açıkta bekleyişinin ve maruz kaldığı manevi zararların, hükmedilen tazminat miktarıyla yeterince telafi edilmediğini belirterek, mahkeme kararına itirazını kayda geçirdi.