Karabük Üniversitesi'nden Maymun Çiçeği Virüsü Açıklaması Karabük Üniversitesi'nden Maymun Çiçeği Virüsü Açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bu yılın üçüncü Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda, asgari ücret zammıyla ilgili yöneltilen sorular dikkat çekti.

Karahan, asgari ücretle ilgili soruya verdiği yanıtta, Merkez Bankası’nın asgari ücret zammıyla ilgili karar alma yetkisine sahip olmadığını belirtti. Karahan, “Bize kanunla verilen görev, fiyat istikrarını sağlamak. Bu, toplumsal refahı artırmak adına yapabileceğimiz en büyük katkıdır. Enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşmesi, büyümenin getireceği refah artışının toplumun her kesimine yayılmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Enflasyonun düşmesinin, özellikle düşük gelirli kesim üzerinde olumlu etkiler yaratacağını vurgulayan Karahan, “Düşük gelirli gruplar, zorunlu harcamaları fazla olduğu için yüksek enflasyondan daha fazla olumsuz etkileniyor. Dolayısıyla, bu grubun refahını artırmak için fiyat istikrarının sağlanması kritik önem taşıyor. Bu konuda kararlıyız ve attığımız adımlarla bu kararlılığımızı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Karahan, asgari ücret konusunda Merkez Bankası’nın tavsiye kurumu olmadığını ve karar verici olmadığını ifade etti. “Biz sadece tahminlerimizi oluştururken, bu konuda yetkililer tarafından yapılan açıklamaları göz önünde bulunduruyoruz. Bu varsayımları şeffaflık gereği kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.