Mersin'in Silifke ilçesinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışan işçileri taşıyan servis otobüsü karşı şeride geçerek iki araçla çarpıştı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere 35 kişi yaralandı.

Kaza, Işıklı Mahallesi D400 karayolunda meydana geldi. İ.K. yönetimindeki 06 EEP 718 plakalı servis otobüsü, Antalya'dan Mersin yönüne seyrederken refüje çıkarak karşı şeride geçti. Bu sırada karşı şeritten gelen Akkuyu NGS'de görevli uzman çavuş Y.D.'nin kullandığı 27 R 2950 plakalı otomobil ve H.Y.'nin kullandığı 31 AIM 470 plakalı servis aracıyla çarpıştı.

Araç Sahipleri Dikkat! Benzin ve motorine bir zam daha geldi... Araç Sahipleri Dikkat! Benzin ve motorine bir zam daha geldi...

Kazanın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, otomobilde bulunan uzman çavuş Barış Gülçiçek (34) ve servis otobüsündeki İsmailova Ncmannoba'nın (38) olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.

Kazada yaralanan uzman çavuş Y.D. ile birlikte toplam 34 yaralı, Silifke Devlet Hastanesi ve ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da bulunuyor.

Yetkililer, kazanın nedenini belirlemek için inceleme başlattı. Kazanın meydana geldiği yol üzerinde trafik akışı normale döndü ancak kaza yerinde incelemeler devam ediyor. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.