Esnek çalışma modeli için 4 formül değerlendiriliyor

Kabine, hafta sonu Ahlat’ta toplanarak, İş Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikleri görüşecek. Hükümet, Eylül ayında başlayacak olan yasal düzenlemeler kapsamında çalışma hayatında esnek çalışma modeli üzerine yoğunlaşacak. Bu modelin geliştirilmesi için dört farklı formül üzerinde durulacak. Uzaktan çalışma, kısmi çalışma, değişken zamanlı çalışma ve akademik eğitim amaçlı çalışma modelleri bu kapsamda değerlendirilecek.

Esnek çalışma modeli her meslek grubunu kapsamayacak

Esnek çalışma modelinin çağın gereksinimlerine göre belirli meslek gruplarına yönelik olacağı ifade ediliyor. Dijital alanlarda faaliyet gösteren meslekler, özellikle gençlerin ilgilendiği alanlarda ön planda olacak. Her meslek grubunu kapsamayacak bu düzenleme, çağın gereksinimlerine uygun olarak şekillenecek.

Çalışma günleri değişmeyecek, saatler gözden geçirilecek

Yeni düzenlemelerde çalışma günlerinin 5 günden 4 güne indirilmesi ihtimali düşük görünse de, çalışma saatlerinin kısaltılması masada yer alıyor. Amaçlardan biri, Türkiye’de gençlerin çalışma hayatına katılımını artırmak ve yurt dışına göç etmelerinin önüne geçmek. Özellikle yapay zeka alanında uzmanlaşmış gençlerin Türkiye’de istihdam edilmesi planlanıyor. Uzmanlar, gençlerin çoğunlukla oturdukları yerden çalışmayı tercih ettiklerini belirterek, onlara yönelik yeni iş alanlarının açılacağını vurguluyorlar.

Kabine toplantısı Ahlat'ta yapılacak

Velilerden Gelen Şikayetler Sonrası MEB, Özel Okulları Yakın Takibe Aldı Velilerden Gelen Şikayetler Sonrası MEB, Özel Okulları Yakın Takibe Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için Malazgirt’e gidecek. Etkinliklerin ardından kabine toplantısı Ahlat’ta gerçekleştirilecek. Toplantıda, Ekim ayında Meclis'e sunulacak İş Kanunu, Rekabet Kanunu, 10. Yargı Paketi ve Vergi Reformu gibi önemli yasal düzenlemeler ele alınacak.