Meteoroloji Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Kurban Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin tahmin edildiğini belirtti. Tekin, bayram süresince ülke genelindeki hava durumu hakkında detaylı bilgi verdi.

Cuma Günü Yağışlar Başlıyor

Cuma günü Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde yağışların etkili olacağını belirten Tekin, Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Karadeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini söyledi. Trakya'da kuvvetli yağışlar beklenirken, Marmara'nın güneyi, İç Ege, Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde rüzgarın fırtına şeklinde eseceği ve saatte hızının 80 kilometreye ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Arefe Günü ve Bayramın İlk Günleri

Arefe günü Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yağışların devam edeceğini belirten Tekin, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini ifade etti. Bayramın 1. ve 2. günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışlar bekleniyor. Bayramın 3. ve 4. günü ise Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Ege'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Hava Sıcaklıkları

Tekin, geçen hafta Batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyrettiğini hatırlatarak, hafta sonu yağışlarla birlikte sıcaklıkların biraz düşeceğini belirtti. Ancak bayram süresi boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Arefe günü Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına esecek ve yer yer saatte hızı 75 km/saate ulaşabilecek.

Büyük Şehirlerde Hava Durumu

Ankara: Arefe günü ve bayram süresi boyunca yağış beklenmiyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava olacak. Arefe günü hava sıcaklığı 29 derece, bayramın 4. gününde ise 33-34 dereceye kadar çıkacak.

İstanbul: Arefe ve bayram süresi boyunca yağış beklenmiyor. Hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklıklar 27 ile 30 derece arasında değişecek.

Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

İzmir: Arefe günü ve bayram süresi boyunca hava çok az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklığı 33 ile 37 derece arasında seyredecek.

Tatil Bölgeleri

Tatil süresi boyunca Akdeniz ve Ege kıyı kesimlerinde yağış beklenmiyor. Ege Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı 24 ile 26 derece, Akdeniz'de ise 27 ile 29 derece arasında olacak.