Güncel

O ilde eğitime 1 gün ara verildi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bölgede kuvvetli olan yağıştan dolayı tüm ekiplerin sahada ve çalışmalarını sürdürdüğünü, bazı ilçelerde de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Abone Ol

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bölgede kuvvetli olan yağıştan dolayı tüm ekiplerin sahada ve çalışmalarını sürdürdüğünü, bazı ilçelerde de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Hatay Valisi Masatlı, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirlen görüşmede kurum müdürleriyyle toplandı.

Bu toplantıda basın mensuplarının sorularına cevap veren Masatlı, kentte son 24 saatte gerçekleşen 167 ihbardan 157'sinin su baskını olduğunu vurguladı.

Tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının sahada çalışmalarına devam ettiğinş söyleyen Masatlı, şunları aktardı:

"Kuvvetli yağışla birlikte yer yer dereler, yer yer de suların geçişken olduğu vatandaşlarımızın mahsur kaldığına dair ihbarlar geldi. Şu ana kadar bunların hepsine müdahale ettik ve kurtardık. Evlerini su basan vatandaşlarımızı da alarak güvenli yerlerde konaklamalarını sağlıyoruz. Şehrimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

YARIN BELİRLİ BÖLGELERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Masatlı, kentteki yağış miktarının kuvvetli yağış seviyesine ulaştığının altını çizdi.

İlgili kurumlarla okullar konusunda gerekli toplantıların yapıldığına dikkat çeken Masatlı, "Sadece Antakya'da belirli bölgelerde, okul müdürlerimizin de değerlendirmesini alarak yarın okullara ara vereceğiz. Bu genel bir durum değildir, sadece kısmi olarak başta Antakya'nın dağ bandını kapsamaktadır. Buralarda okullara bir gün ara vereceğiz" dedi.

"ALT YAPI EKSİKLİĞİNİN FARKINDAYIZ"

Kentin altyapısının depremlerde hasar aldığını söyleyen Öntürk, "Ortaya çıkan alt yapı eksikliğinin farkındayız. Hemşerilerimizden bu konuda biraz sabır rica ediyoruz. Önceliğimiz şehrimizin alt yapısını güçlendirmek. İlk iş olarak da bunları hızlı bir şekilde başlatacağız ve alt yapıyı çok iyi bir profile getirmenin gayretinde olacağız" cümlelerini kurdu.