Öğretmenlerin yönetmelik kapsamında vazifeleri arasında kabul edilen bazı hak ve sorumluluklar içinde nöbet görevi de yer alıyor mu? Yeni yönetmelikte bu konuya nasıl yer verildi? İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meclise sunulan ve komisyonun kabulünden geçen yeni öğretmenlik meslek kanununun hak, ödev ve sorumluluklar bölümünde nöbet tutma kavramına yer verildi.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) yalnızca tek bir yerinde yer alan bu ifade, "Nöbet tutmak zorunlu mu?" sorusuna cevap için oldukça yeterliydi.

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

İkinci Bölüm: Hak, Ödev ve Sorumluluklar Madde 5 / 2

"Öğretmenler derse girmek, nöbet tutmak, merkezi veya mahalli yapılan sınavlarda görev almak, kurul ve komisyonlara, tören ve toplantılara, öğrencilere yönelik düzenlenecek etkinlikler ile kulüp faaliyetlerine katılmak, öğrenci rehberlik hizmetlerini yürütmek, uygulama gerektiren eğitimleri koordine etmek ve eğitim öğretim süreçleri ile ilişkili diğer iş ve işlemleri yürütmekle görevlidir."

Bu maddeye göre, öğretmenlerin nöbet tutma zorunluluğu devam etmektedir. Yeni yönetmelikte de bu görevin yer alması, nöbet tutmanın öğretmenlerin temel sorumlulukları arasında olduğunu doğrulamaktadır.