Amasya'da Fen Bilgisi Öğretmeni Tezcan Tetik, tavuk döner yerken nefes borusuna takılan yiyecek nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren 11 yaşındaki öğrencisi Bekir Köse'ye Heimlich manevrasıyla müdahale ederek hayatını kurtardı. Olay, Gazi Ortaokulu'nun koridorunda gerçekleşirken, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, Akbilek Mahallesi'nde bulunan Gazi Ortaokulu’nda teneffüs sırasında meydana geldi. Altıncı sınıf öğrencisi Bekir Köse, teneffüste tavuk döner yerken bir parça nefes borusuna kaçtı. Durumu fark eden Fen Bilgisi Öğretmeni Tezcan Tetik, öğrencinin koridorda nefessiz kaldığını görünce hızlı bir şekilde müdahale etti.

İtalya'dan Dikkat Çeken Filistin Hamlesi: “Asker Göndermeye Hazırız” İtalya'dan Dikkat Çeken Filistin Hamlesi: “Asker Göndermeye Hazırız”

Tezcan Tetik, daha önce aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde Heimlich manevrasını uygulayarak öğrenciyi boğulmaktan kurtardı. Güvenlik kameralarına yansıyan bu anlarda öğretmenin soğukkanlı ve hızlı hareketleri dikkat çekti.

Olayın ardından açıklama yapan Tetik, "Öğrencimizin boğazına bir şeyin kaçtığını fark ettim ve daha önce aldığım Heimlich manevrası eğitimini uygulayarak duruma müdahale ettim. Öğrencimizin rahatladığını fark edince, elini yüzünü yıkamasını sağladık. Bu tür ilk yardım bilgilerine sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Tüm öğretmenlerin bu tür eğitimleri almasının çok faydalı olacağını düşünüyorum,"dedi.