İlkokul birinci sınıf öğrencileri için özel program

İlkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin uyum sürecine destek olmak amacıyla, okulların ilk gününde ailelere "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapılacak. Bu sunum kapsamında, aileler çocuklarıyla birlikte okulun iç ve dış ortamını tanıyacak. Uyum eğitiminin ikinci gününde ise öğrenciler için uyum etkinlikleri düzenlenecek. 

Ortaokula geçişte rehberlik desteği

Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler için de 9 Eylül’de "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumu yapılacak. Ailelerle yapılacak tanışma etkinliklerinin ardından, okulun iç ve dış alanları tanıtılacak. Uyum sürecinin ikinci gününde öğrencilere yönelik rehberlik uygulamaları gerçekleştirilecek. Etkinliklerin saatleri ise okul müdürlükleri tarafından belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı, aile-çocuk-öğretmen etkileşiminin güçlendirilmesi amacıyla tüm ailelerin çocuklarıyla birlikte etkinliklere katılmalarını öneriyor. 

Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının nedeni belli oldu Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının nedeni belli oldu

Liseye yeni başlayanlar için rehber kitaplar hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez liseye başlayacak öğrenciler için 8 bölümden oluşan "Liseye Hoş Geldin" kitapları hazırladı. Kitaplarda, lise müfredatındaki değişiklikler, derslerin tanıtımı, çalışma yöntemleri ve başarı ipuçları gibi konular yer alıyor. Kitaplar, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikler ile lise müfredatının içeriğine dair bilgiler sunuyor.

Kitaplar, öğrencilere lisede karşılaşacakları derslerin işleyişini ve nasıl çalışmaları gerektiğini anlatmayı amaçlıyor. Öğrenciler, "Liseye Hoş Geldin" kitaplarına "https://ogmmateryal.eba.gov.tr/liseye-hosgeldin" adresinden ulaşabilecekler.

Öğretmenler yeni müfredat eğitimi alacak

2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanacak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflar için hazırlanan yeni müfredat devreye girecek. Bu kapsamda MEB, yeni programların hazırlanmasında görev alan akademisyenler ve uzmanlar tarafından öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları" düzenledi. 9 binden fazla öğretmen, 40 saatlik eğitici eğitim programlarına katıldı ve  öğretmenler, görev yaptıkları illerde yeni müfredata ilişkin eğitimler vermeye başladı.