Güncel

Okulların Açılması Ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanlığından Açıklama Geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesindeki eğitim altyapısının iyileştirilmesi için kapsamlı çalışmaların sürdüğünü belirtti

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK'te yaptığı canlı yayında 9 Eylül'de okulların açılacağını ve erteleme planının bulunmadığını duyurdu. Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. 

Geçtiğimiz haftalarda illere eğitim öğretim süreçleri ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında iki genelge gönderdiklerini ifade eden Tekin, 11 ilin il milli eğitim müdürleri ile toplantı yaparak süreçleri değerlendirdiklerini aktardı. 6 Şubat depremlerinin ardından tüm kamu kurumlarıyla seferberlik ilan edildiğini ve bu kapsamda eğitim binalarının 6 Şubat öncesi durumuna getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Tekin, 11 ildeki okulların derslik sayısını artırmak için projeksiyon çizildiğini, Türkiye genelinde hasar gören 1295 okul ve 9935 derslik olduğunu belirtti. Toplamda 19 bin 784 dersliğin yeniden inşa edileceğini ve konteynerde eğitim gören öğrenci kalmayacağını vurguladı. Ayrıca, güçlendirilmesi gereken 4536 derslikten 2324’ünün güçlendirildiğini, diğerlerinin ihale süreçlerinin tamamlandığını ifade etti. 9 Eylül'de eğitim öğretim sürecinin sorunsuz başlayacağını ekledi.

Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir gündemlerinin olmadığını ve böyle bir değişikliğin mevcut olmadığını da belirtti.