Güncel

Otomotiv Devi, Türkiye'ye Yatırım Planlarını Açıkladı! Fizibilite Çalışmaları Başladı

Chery, BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapmasının ardından Türkiye pazarına yatırım yapmayı planladığını ve bu süreçte uzun vadeli stratejiler geliştirdiğini duyurdu

Abone Ol

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapmasının ardından, Çinli otomotiv markası Chery'nin de Türkiye'ye yatırım yapmayı planladığı açıklandı.

Bu gelişmenin ardından Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, Chery'nin Türkiye pazarına olan ilgisini ve yatırım stratejilerini açıkladı.

Ahu Turan, Chery'nin Türkiye'deki yatırım planlarıyla ilgili gelen soruları yanıtladı ve şirketin uzun vadeli hedeflerine odaklandığını belirtti. Turan, "Chery olarak yatırımlarımızı uzun vadeli planlar doğrultusunda yapıyoruz.

Beş yıl sonrasına yönelik hedeflerimiz mevcut ve şu anda Türkiye pazarında müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için aktif şekilde çalışıyoruz. Her şirketin uzun vadeli planları vardır ve Chery, Türkiye'yi stratejik bir ülke olarak değerlendirmeye devam ediyor," dedi.

Turan, Türkiye'nin büyük potansiyeline dikkat çekerek, "Türkiye, sahip olduğu geniş potansiyel nedeniyle dikkat çekiyor. Türkiye'nin Avrupa'ya önemli bir geçiş noktası olması ve sunduğu fırsatlar, bu pazarı bizim için cazip kılıyor. Bu nedenle Chery için Türkiye doğru bir lokasyon. Bu bağlamda burada kapsamlı bir fizibilite çalışması yürütüyoruz," şeklinde konuştu.