Güncel

Resen Atamalarda 3 Yıl İl İçi Tayin Kararı

Öğretmenlerin resen atamalarla ilgili en çok merak ettiği konulardan biri, norm kadro fazlası olup resen atanan bir öğretmenin 3 yıl il içi tayin hakkı olup olmadığıdır. İşte detaylar...

Abone Ol

Öğretmenlerin resen atamalarla ilgili en çok merak ettiği konulardan biri, norm kadro fazlası olup resen atanan bir öğretmenin 3 yıl il içi tayin hakkı olup olmadığıdır. İşte detaylar...

3 Yıl İl İçi Tayin Kuralı

Resen atanan bir öğretmenin, yani kendi isteği dışında bir okula atanan bir öğretmenin, atandığı okulda 3 yıl çalışma zorunluluğu olup olmadığı sorusu, mevcut yönetmelik ve mevzuata göre netleştirilmiştir. Bu durum, norm kadro fazlası olup resen atanan öğretmenlerin il içi tayin isteyip isteyemeyecekleri konusunu da kapsar.

Hizmet Süresinin Hesaplanması

Zorunlu hizmete tabi olan ve resen yeni bir kuruma atanan öğretmenlerin 3 yıllık görev süresi, önceki okulunda göreve başlama tarihinden itibaren hesaplanır. Bu durumda, öğretmen eski kurumundaki süreyi de dikkate alarak yeni kurumunda çalışırken toplamda 3 yılı tamamlamalıdır. Eğer öğretmen 3 yılı doldurursa, il içi tayin başvurusu yapma hakkına sahip olur.

Norm Kadro Fazlası ve Resen Atama

Norm kadro fazlası olan öğretmenler, bulundukları ilçe içindeki eğitim kurumları arasında tercih yapabilirler. Ancak, öğretmen tercihini yapmamışsa veya tercihi sonucunda herhangi bir kuruma yerleşememişse, il içindeki boş kalan eğitim kurumlarına resen atanabilirler.

Yönetmeliğin Son Hali

Yönetmeliğin son hali, resen atamalarda belirli şartları düzenlemektedir. Madde 6'ya göre:

  • Görevli olduğu eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası olan öğretmenler, ya da ikinci görev kapsamında yöneticilik yapan ve yöneticiliğe devam etmek istemeyen öğretmenler, 3 yıl çalışma şartı aranmaksızın yer değiştirme talebinde bulunabilirler.
  • Ayrıca, bir öğretmen görev yaptığı eğitim kurumunun kapatılması ya da dönüştürülmesi sonucu norm kadro fazlası olduğunda, eski ve mevcut kurumlarındaki hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.