Güncel

SGK borç krizi sürüyor: 'Belediyeyi borçlu aldık' iddiası iftira ve yalan!

SGK borcu tartışması devam ediyor. AK Partili Leyla Şahin Usta, CHP'den Hatay'ın 1 milyar 688 milyon TL'lik borcunun olup olmadığını sordu. Hamza Dağ "Ankara'yı 225 milyon lira borçla aldılar, şimdi 5,7 milyar TL" açıklamasında bulundu. Mustafa Varank 1,3 milyar lira SGK borcu olan İzmir'i CHP'nin 35 yıldır yönettiğini belirtti.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, en çok SGK prim borcu bulunna belediyelerin AK Parti'den geçen belediyeler olduğunu söylemesi üzerinde AK Partili isimler tepkilerini ortaya koydu. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, bu iddiaları yalan ve iftira olarak açıkladı.

"YÖNETECEKLERSE ÇIKIP BORÇLARINI ÖDEYECEKLER"

Usta "Şişli Belediyesini örnek vermek gerekirse 1,8 milyar TL ile bir ilçe belediyesinin çok büyük oranda borcu var. 5,7 milyar TL ile en borçlu belediye CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi. Dönüp bir baksınlar 2019'da belediyeyi devraldıklarında ABB'nin borcu neydi, şimdi ne? Hatay Büyükşehir Belediyesini CHP'den devraldık. SGK prim borcu 1 milyar 688 milyon TL. Bunu hiç konuşmuyorlar. Kendi belediyelerinin yaptıklarını görmezden gelip, toptancı bir yaklaşımla 'Devraldığımız bütün belediyeler en büyük borç içindedir' söylemi tamamen bir iftiradır ve yalandır. Yöneteceklerse çıkıp borçlarını ödeyecekler" şeklinde açıklama yaptı.

"MAĞDUR POZİSYONA DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

CHP'nin AK Parti'den geçtiği Bursa Büyükşehir Belediyesinin SGK prim borcu bulunmadığıa dikkat çeken Usta, şunları ekledi: Bursa Ulaşım Şirketinin 990 milyon TL'lik bir SGK borcu var. BİNTED Anonim Şirketinde 140 milyon TL'lik SGK prim borcu var. BUSKİ'nin ise SGK prim borcu sıfır TL. Sonra çıkıyorlar, 'Bursa Büyükşehir Belediyesinin şu kadar milyar borcu var" diye yalan haber çıkarıyorlar. Kendilerini mağdur pozisyonuna düşürmeye çalışıyorlar.

Diğer bir yandan Özel'in söylemlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da sosyal medya hesabı üzerinde gerçekleiği yansıtmadığını dile getirdi. İşin gerçeğinin Özel'in dediği gibi olmadığını belirten Dağ, SGK'ya en çok borcu olan belediyelerin Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Şişli Belediyesi olduğunu vurguladı.

"5 MİLYAR 751 MİLYON TL"

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise, CHP'nin iki dönemdir yönetiminde olan Ankara Belediyesinin konserlere, festivallere milyonlarca para harcandığını belirterek "CHP'li Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni 2019'da AK Parti'den devraldığında belediyenin borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla borç 5 milyar 751 milyon TL olmuş" dedi.

"VERGİ VE SİGORTA BORCU BULUNMAYAN BELEDİYEYİZ"

Borç krizine AK Partili Kocaeli Büşükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da "Şimdi anladınız mı Türkiye'nin en borçlu belediyelerinin kimler olduğunu! Vergi ve sigorta borcu bulunmayan belediyesiyiz! Gelsinler eğitim verelim!" ifadelerini kullandı.

"BUNU KİMSE UNUTMASIN"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel cephesinden tepki geldi. Özel "O alkışlayanlar, Netanyahu kadar büyük bir insanlık suçu işlemişlerdir. Bunu kimse unutmasın. Bir katliamcıya cesaret verme, katliama ortak olmaktır. Bütün Türkiye, siyasi parti ayrımı olmaksızın Filistin'in arkasındadır, İsrail'in yaptıklarının karşısındadır" açıklamasını yaptı.