Meteorolojiden hava durumu uyarısı: Sıcaklıklar düşecek, yağışlar geliyor

FED Başkanı Powell: "Politikamızı Ayarlama Vakti Geldi" FED Başkanı Powell: "Politikamızı Ayarlama Vakti Geldi"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre, hafta sonuna doğru Türkiye'nin birçok bölgesinde sıcaklıklar düşecek. Özellikle yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olacakken, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, İç Ege, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışların etkili olacağını açıkladı.

Hafta sonu sağanak yağışlar geniş bölgelere yayılacak

Cuma günü itibarıyla sağanak yağışların genişleyeceği ve Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yoğunlaşacağı belirtildi. Cumartesi günü ise İç Ege, Akdeniz'in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Ardahan ve Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda düşüşe geçeceğini vurgulayan uzmanlar, özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların 4 ila 5 derece azalacağını tahmin ediyor. Bu düşüşle birlikte sıcaklıklar, mevsim normalleri seviyelerine gerileyecek.

Büyükşehirlerde hava durumu: Yağış ve sıcaklıklar

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, İstanbul'da önümüzdeki 3 gün boyunca parçalı bulutlu havanın etkili olacağını ve sıcaklıkların 31 ila 34 derece arasında seyredeceğini ifade etti. Ankara'da ise yarın ve cuma günü yerel gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği ve hava sıcaklıklarının 31-32 derece civarında olacağı belirtildi. İzmir'de ise yağış beklenmiyor, sıcaklıklar 36 ila 37 derece arasında olacak.