• DOLAR 34,27 %0.05
  • EURO 37,64 %0.08
  • ALTIN 2.883,29 %-0.91
  • BİST100 9.045 %0.15
  • BITCOIN 62.169 %-1.86
  • ETHERIUM 2.435 %-0.55
21°
4 ay önce Güncel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) engelli adaylara yönelik önemli bir düzenlemeye imza attı. Engelli adayların eğitim haklarındaki eşitliği desteklemek amacıyla, okuyucu veya işaretleyici yardımı almayan tüm engelli adaylara 30 dakika ek süre tanınması kararlaştırıldı.

4 ay önce Güncel

Asgari ücrette beklenen ek zam, halk arasında büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda hükümetin asgari ücrete zam yapmayacağı yönündeki açıklamalarına rağmen, SGK Uzmanı İsa Karakaş yeni iddialarda bulundu.

4 ay önce Güncel

Kurban Bayramı yaklaşırken, yeni emeklilere yönelik önemli bir hatırlatma geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bayram ikramiyesinden faydalanabilmek için yeni emeklilerin 31 Mayıs tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru yapmaları gerektiğini duyurdu.

4 ay önce Güncel

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta oldukça yoğun bir gündem var. İşte bu haftanın ön plana çıkan konuları haber detayımızda

4 ay önce Güncel

Galatasaray'ın parlak oyuncusu Kerem Aktürkoğlu için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Genç futbolcu, Arap Yarımadası'ndan gelen çılgın teklifle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu transferin hem Kerem Aktürkoğlu'na hem de Sarı-Kırmızılı kulübe ciddi gelir sağlayacağı belirtiliyor.

4 ay önce Güncel

AK Parti'nin Meclis'e sunmayı planladığı kripto varlıklara ilişkin yasa teklifi, kripto varlıkların alım satımının düzenlenmesini ve denetlenmesini amaçlıyor. Bu düzenlemeyle, kripto varlıkların alım satımının yapıldığı platformların Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) denetimi altına alınması hedefleniyor.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "Tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Sevgi, merhamet ve fedakarlık gibi güzel hasletlerin örnekleri olarak annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir." ifadelerine yer verdi.

4 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ancak Trakya, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. İşte il il hava durumu...

4 ay önce Güncel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri'de gerçekleştirilen Melikgazi Belediyesi Yusuf ve Hatice İşgüzar Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi'nin açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaparak, geçmişteki eğitim koşullarını hatırlattı ve bugünün eğitim sisteminin ne kadar geliştiğine dikkat çekti.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğinde hazırlanan yeni tasarruf ve verimlilik paketi, kamuda israfı önlemek ve harcamaları etkin bir şekilde yönetmek için kapsamlı tedbirleri içeriyor. Yarın açıklanacak olan paket, kamu yöneticilerinin uyması gereken kuralları detaylı bir şekilde ortaya koyacak.