• DOLAR 34,15 %-0.14
  • EURO 37,80 %-0.10
  • ALTIN 2.911,34 %-0.42
  • BİST100 9.074 %0.68
  • BITCOIN 60.400 %-0.98
  • ETHERIUM 2.359 %-3.73
22°
4 ay önce Güncel

Millî Eğitim Bakanlığı, yaz dönemi, yaz okulu ve eğitim öğretim döneminde açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzunu 15.05.2024 tarihinde yayınladı. İşte kılavuzda yer alan detaylar...

4 ay önce Güncel

Milyonlarca emekli, Ocak ayındaki zam oranlarının ardından yeni zam beklentileri içine girdi. Haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artıyor. Ancak, refah payı konusunda belirsizlik sürüyor.

4 ay önce Güncel

Ankara'da toplu ulaşım araçlarında kullanılan ücret toplama sistemi değişiyor. Bu değişiklikle ilgili olarak EGO Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ankarakartların bazı validatörlerde okunmaması ve aktarma işlemlerinin yapılamaması gibi sorunlara değinildi ve vatandaşların mağduriyet yaşamayacağı belirtildi.

4 ay önce Güncel

Yurtdışından telefon getirenler için yeni bir düzenleme yapıldı ve artık birden fazla cep telefonu ile yurda dönen yolcuların ikinci telefonunu getirmesi mümkün olmayacak. Yapılan düzenlemeye göre, ikinci telefonu fazladan gümrük vergisi ödese bile yolcular yurda sokamayacak.

4 ay önce Güncel

Son günlerde kamu sektöründe yapılacak tasarruf önlemleri gündemdeyken, öğretmenlerin ek ders ücretlerine yönelik artış beklentileri boşa çıktı. Mevcut tasarruf tedbirleri çerçevesinde, öğretmenlere öngörülen yüzde 15'lik ek ders ücreti artışı için Hazine ve Maliye Bakanlığından izin alınamadı. Ayrıca, özel okullarda 15 yıl ve üzeri hizmeti olan öğretmenlere yeşil pasaport verilmesini öngören düzenleme de Dışişleri Bakanlığından onay alamadı.

4 ay önce Güncel

Candan kardeşlerin iddianamesi detaylandıkça, 'Sazan Sarmalı' olarak adlandırılan yöntemle gerçekleştirilen 41.5 milyonluk vurgunun boyutları gün yüzüne çıkmaya başladı. Stil yarışmasıyla tanınan Bahar Candan ve Nihal Candan'ın da içinde olduğu çete, sözde kamu kurumlarından araçları yüzde 25 indirimle alarak vatandaşlara sattılar. Bahar Candan'ın çetenin gizli muhasebecisi ve kasası olduğu tespit edilirken, çete üyelerinin bu yöntemle yaklaşık 41.5 milyon lira vurgun yaptığı belirlendi.

4 ay önce Güncel

Galatasaray'ın bu sezon parlayan yıldızlarından biri olan Barış Alper Yılmaz, Fenerbahçe derbisinde Avrupa'nın dev kulüplerinin radarında olacak. İngiliz, İtalyan ve Fransız ekipleri, milli oyuncuyu izlemek için kritik maça gözlemci gönderecekler.

4 ay önce Güncel

Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde emniyet içerisinden gözaltılar sürerken eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü kulislerde konuşulmaya başlandı. Soylu'nun Erdoğan'a "Bana ve diğer arkadaşlara kurulmak istenen komplonun sadece üç polis şefiyle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Arkasında kim ya da kimler var? Bunlar ortaya çıkarılmalı" dediği iddia edildi.

4 ay önce Güncel

İstanbul'un önemli ulaşım hatlarından biri olan Avrasya Tüneli, geçiş ücretlerine yüzde 40'lık bir zam yapıldığı duyuruldu. Artışla birlikte, tünelin tek yönlü geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 80 liradan 112 liraya çıkarıldı. Bu zam haberleri, otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki artışların ardından geldi.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında, oda ve borsa başkanlarına da yeşil pasaport verileceğini duyurdu.