• DOLAR 34,03 %0.02
  • EURO 37,57 %0.05
  • ALTIN 2.756,47 %0.13
  • BİST100 9.624 %0.00
  • BITCOIN 56.600 %-0.12
  • ETHERIUM 2.355 %1.07
21°
2 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin zam yapmakla suçladı ve vaatlerinin yerine getirilmediğini belirtti.

2 ay önce Güncel

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı'nın imar planını iptal ederek önemli bir karara imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açtığı davada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı imar planı değişikliklerinin hukuka uygun olmadığına hükmedildi.

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in borsaya kazanç vergisi getirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını açıklaması, Borsa İstanbul'da sert düşüşe neden oldu. BIST 100 Endeksi yüzde 2,5 değer kaybederek 10.380 puana geriledi.

2 ay önce Güncel

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen ÖTV zammı ile birlikte tabelalar yeniden değişecek. Benzin ve motorinin litre fiyatı 50 TL'yi görecek.

2 ay önce Güncel

Yargıtay, boşanma davalarıyla ilgili çarpıcı bir karara imza attı. Zina nedeniyle boşanan eşin, evlilik mallarından pay alamayacağını ve tazminat ödemesi gerektiğine hükmedildi.

2 ay önce Güncel

Gazeteci ve Youtuber Fatih Altaylı, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, elektriğe yaz sonunda yüzde 60 oranında bir zam daha geleceğini iddia etti. Altaylı, geçtiğimiz günlerde yapılan yüzde 38'lik zammın ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) aldığı kararlara dayanarak, yeni zamların yolda olduğunu belirtti.

2 ay önce Güncel

TÜRK-İŞ, haziran ayında 4 kişilik aile için açlık sınırını 18 bin 978 lira, yoksulluk sınırını 61 bin 820 lira olarak hesapladı.

2 ay önce Güncel

Temassız kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılan ödemelerde şifresiz işlem limiti, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından güncellendi.

2 ay önce Güncel

Kira artışında uygulanan yüzde 25'lik sınır bugün itibariyle sona erdi ve yeni dönemde kira artışları TÜFE oranına göre düzenlenecek. Ev sahipleri artık kira zammı belirlerken son 12 ayın ortalama TÜFE enflasyonunu dikkate alacaklar. Bu yeni düzenleme ile birlikte, kira artış oranı her yılın temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamları ile netleşecek.

2 ay önce Güncel

Bu hafta, milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zam miktarı, çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla netlik kazanacak. Şu anda memur maaşları için kesinleşmiş bir yüzde 17,38'lik artış bulunmakta ve bu oran haziran enflasyon verileriyle güncellenecek.