• DOLAR 33,95 %-0.17
  • EURO 37,78 %0.19
  • ALTIN 2.737,58 %0.33
  • BİST100 9.937 %-0.48
  • BITCOIN 57.100 %-1.81
  • ETHERIUM 2.383 %-3
28°
1 ay önce Güncel

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının bu akşam netleşeceğini duyurdu. Güler, “Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na vereceğiz. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz,” dedi. Milyonlarca emekliyi etkileyecek olan zamla birlikte en düşük emekli aylığının 12-13 bin lira seviyelerine çıkması bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Emeklilere yapılacak zam miktarı nihayet belli oluyor. En düşük emekli maaşı için belirlenen rakam, bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

1 ay önce Güncel

Bitcoin fiyatı, Donald Trump'a yapılan suikast girişimi sonrasında başkanlık yarışını kazanma olasılığının artmasıyla 63 bin doların üzerine çıktı.

1 ay önce Güncel

TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle bazı şarj edilebilir hibrit otomobillerde ÖTV indirimi gündemde. İndirime girecek modeller ve detaylar haberimizde.

1 ay önce Güncel

Türk vatandaşlarına yönelik vize süreçleri giderek zorlaşıyor ve vize reddi oranlarında tarihi bir rekor kırılmış durumda. Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarına Schengen vizesi verme konusunda oldukça titiz davranırken, en kolay Schengen vizesi veren ülkeler de belirlendi.

1 ay önce Güncel

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. SMS ve telefon aramalarının ardından şimdi de e-posta yoluyla yapılan dolandırıcılık girişimleri artış gösteriyor. Bu sefer yurttaşlar, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) adı kullanılarak hedef alınıyor.

1 ay önce Güncel

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sivil personel ve mühendis alımı yapacağını duyurdu. Başvuru detayları ve şartlar haberimizde.

1 ay önce Güncel

Yeni vergi paketi taslağı, vergide adaleti ve etkinliği artırmayı hedefleyen düzenlemeleri içeriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğinde hazırlanan taslak, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma etkinliğinde şehitleri ve gazileri yâd etti.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de asgari ücret ile açlık ve yoksulluk sınırları arasındaki makas giderek açılıyor. Son verilere göre, Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yayımlanan rapora göre, 2024 Haziran ayında asgari ücretle sağlıklı beslenme için gereken açlık sınırı 19.044 TL'ye yükseldi. Aynı rapora göre, dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak için gereken yoksulluk sınırı ise 65.874 TL olarak belirlendi.