• DOLAR 33,98 %0.28
  • EURO 37,60 %0.16
  • ALTIN 2.734,86 %0.45
  • BİST100 10.076 %-0.34
  • BITCOIN 59.148 %1.28
  • ETHERIUM 2.498 %1.01
23°
1 ay önce Güncel

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da yaşanan deprem sonrası dikkat çeken uyarılara yer verdi. Görür, Adana ve Kıbrıs’ta dikkatli olunmasını gerektiğini belirterek, bu uyarıların bölgedeki stres transferine dayandığını dile getirdi.

1 ay önce Güncel

Öğretmenlerin maaş farklarının ödeneceği tarih kesinleşti. Temmuz ayında öğretmen maaşlarına yapılan yüzde 19,31 zam ile birlikte maaş farkları hesaplara geçecek. Öğretmenlere temmuz ayında tek seferlik olarak 14 günlük maaş farkı ödemesi yapılacak.

1 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin il bazında işsizlik verilerini açıkladı. Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 9,4 olarak belirlenirken, bazı illerde bu oran oldukça yüksek seviyelerde seyretti.

1 ay önce Güncel

Bloomberg yazarı Taylan Bilgiç'in kaleme aldığı "Yüzde 90 Restoran Enflasyonundan Kaçan Türkler Yunanistan'a Akın Ediyor" başlıklı makalede, Türkiye'deki mevcut ekonomik durum ve yükselen enflasyonun Türk turistleri Yunanistan'a yönlendirdiği ifade ediliyor. Vize kolaylığı programı, sadece Türk vatandaşlarına değil, dünyanın dört bir yanından turistleri Yunan adalarına çekmekte etkili oldu.

1 ay önce Güncel

Donald Trump, "O, ülkemiz tarihindeki en kötü başkan. Ülkemiz tarihine açık ara en kötü başkan olarak geçecek. Başkan Yardımcısı Harris'i yenmek, Biden'ı yenmekten daha kolay olacak," dedi.

1 ay önce Güncel

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden açıklamasında, görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını söyledi. Biden bu hafta içerisinde kararıyla ilgili açıklamalarda bulunacak.

1 ay önce Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayraktar, kazanın sebeplerini ortaya çıkarmak üzere kapsamlı bir inceleme başlattıklarını belirtti.

1 ay önce Güncel

İstanbul Şile Doğancılı Plajı'nda meydana gelen olayda, Nevşehir Vali Yardımcısı Mehmet Mücahit Öztürk'ün yeğenleri Üzeyir İlhan Öztürk (27) ve Olgun Öztürk (26) boğularak hayatını kaybetti. Olay dört kişinin denizde boğulma tehlikesi yaşadığı ihbarı üzerine ortaya çıktı.

1 ay önce Güncel

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 23 Temmuz Salı günü haftalık çalışmalarına başlayacak. Bu hafta, vergi ve sosyal güvenlik alanında önemli düzenlemeleri içeren kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi görüşülecek. Görüşmelerde, emekli aylıklarının artırılmasından adalet sistemine yönelik reformlara kadar geniş bir yelpazede düzenlemeler ele alınacak.

1 ay önce Güncel

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen Ankara 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Babacan, "Cumhurbaşkanı olsam, ekonomi yönetimine on tane sapasağlam, dürüst ve ehil insanları koyarım. Haftada sadece iki kere ikişer saatlik toplantıyla bu ülkenin ekonomisini en geç iki yılda düzeltirim," dedi.