• DOLAR 34,18 %-0.06
  • EURO 37,84 %0.01
  • ALTIN 2.908,88 %-0.50
  • BİST100 9.071 %0.64
  • BITCOIN 60.850 %-1.22
  • ETHERIUM 2.353 %-4.15
21°
1 ay önce Güncel

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bosna Hersek'te yayımlanan Stav dergisine 2 Ağustos'ta verdiği mülakatta, Gazze'de yaşanan trajediyi Srebrenitsa soykırımıyla karşılaştırarak, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi. Fidan, Avrupa'nın göbeğinde 29 yıl önce gerçekleşen Srebrenitsa'daki korkunç kıyımı hatırlatarak, "Gazze'de yeni bir Srebrenitsa ile karşı karşıyayız. Başta Avrupa olmak üzere Batı yine yanlış safta yer alıyor. Gazze'deki katliamın failleri cezasız kalmamalı," dedi.

1 ay önce Güncel

İsrail'in yurtiçi gizli servisi Şin Bet, olası bir misilleme saldırısına karşı Kudüs'teki yeraltı sığınağını aktif hale getirdi. Bu sığınak, Başbakan Binyamin Netanyahu ve üst düzey yetkilileri korumak amacıyla kullanılacak. İran ve Hizbullah misillemesine karşı hazırlanan bu yeraltı sığınağında komuta ve kontrol merkezleri bulunuyor. Sığınak, ciddi bir İran tehdidi halinde kullanıma sunulacak.

1 ay önce Güncel

TBYD Başkanı Erol Dündar, 7 Ağustos’tan itibaren BAT sigara grubunun fiyatlarına yapılan zammı duyurdu

1 ay önce Güncel

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,12 değer kaybıyla 9.881,23 puandan kapatırken, işlem hacmi 93,6 milyar lira oldu ve sektörel endeksler arasında madencilik en çok kazandıran, sigorta ise en çok kaybettiren sektör oldu.

1 ay önce Güncel

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde tarla sulama anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, E.Ç. adlı kişi üç akrabasını tabancayla vurarak öldürdü

1 ay önce Güncel

Dünya çapında dört büyük banka, TCMB'nin faiz indirimine başlamasının erken olabileceğini, ancak faiz oranlarının yıl sonuna kadar büyük olasılıkla sabit kalacağını öngörüyor.

1 ay önce Güncel

SPK, kendilerini kurum çalışanı olarak tanıtarak vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu ve bu tür dolandırıcılıklara itibar edilmemesini istedi.

1 ay önce Güncel

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, yasaklı pitbull köpeğin saldırısına uğrayan 7 yaşındaki çocuk ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı

1 ay önce Güncel

Gazze'de on binlerce masum sivili öldüren İsrail'in Türkiye'nin bu katliam karşısındaki dik duruşundan rahatsızlığı sürüyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşımda bulundu. Katz, Instagram'ın engellenmesini "diktatörlük" olarak nitelendirdi. Bu paylaşımlar üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sert bir tepki gösterdi ve Katz'ın muhatap alınacak biri olma özelliğini yitirdiğini açıkladı.

1 ay önce Güncel

Yeni yayımlanan yönetmelik, Türk öğrencilerin yurt dışındaki eğitim süreçlerini, burs ve izin düzenlemelerini, ve vize gerekliliklerini güncellendi