• DOLAR 34,27 %0.02
  • EURO 37,66 %-0.01
  • ALTIN 2.918,51 %-0.10
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 63.000 %1.61
  • ETHERIUM 2.464 %2.28
17°
1 ay önce Güncel

Döviz kurlarında yaşanan küresel satış baskısı nedeniyle Türk Lirası üzerindeki baskı artmaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde Dolar/TL, 33,8380 seviyesine kadar yükselerek yeni bir zirveye ulaştı. Saat 09.23 itibarıyla Dolar/TL 33,6860 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 37,0072 seviyesinden alıcı buldu. Son iki haftalık süreçte TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı yaklaşık yüzde 1,3 seviyesinde gerçekleşti.

1 ay önce Güncel

Tarım ilacı fiyatları dövizden dolayı artınca yasal olmayan üretim formülü baş gösterdi. Bakanlık tarafından çalışmalar devam ederken, piyasaya sürüldüğü değerlendirilen 50 bin ton sahte tarım ilacı; kanser ve benzeri hastalıkları beraberinde getiriyor. Bunun dışında ürünlerin telef olmasına yol açıyor, ihracata kötü yansıyor ve arıların yaşam sürelerini de kısaltıyor.

1 ay önce Güncel

ABD merkezli Bloomberg Haber Ajansı, İstanbul’da faaliyet gösteren büyük bankaların, olası bir İstanbul depremine karşı hazırlık yaptığını duyurdu. Denizbank, Garanti BBVA ve QNB Finansbank gibi dev bankalar, depreme dayanıklı binalar ararken, Ankara'da operasyonlarını kesintisiz sürdürebilmek için yedek ekipler kurmayı planlıyor.

1 ay önce Güncel

Ülkemizi büyük bir yasa boğan, tarihi olaylardan biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde, 20 bine yakın insan hayata gözlerini yummuştu. Uzmanlar, 1999 depremini değinerek olası İstanbul depremi için uyarılarına devam ediyorlar. Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi için uyarılarını yeniledi. Görür, bilim insanlarının Marmara Bölgesi için kritik alarm verdiğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Türkiye, 2023-2024 sezonu boyunca UEFA ülke puanı sıralamasında 9. sırada yer alırken, yeni sezonun başlamasıyla birlikte bir basamak gerileyerek 10. sıraya düştü. Çek Cumhuriyeti, Avrupa kupalarına katılan takımlarıyla önemli bir puan katkısı sağlayarak Türkiye'nin önüne geçti.

1 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hızla yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel sağlık acil durumu ilan etti. Virüs, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve çevresindeki Afrika ülkelerinde yoğun olarak görülmesine rağmen, ilk kez Avrupa'da da vaka tespit edildi. İsveç'te doğrulanan bu vaka, Afrika kıtası dışında kaydedilen ilk vaka olarak kayıtlara geçti.

1 ay önce Güncel

Küresel piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten piyasalara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İşte İslam Memiş’ten dolar, altın ve gümüş piyasasına yönelik yeni tahminler…

1 ay önce Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı sistemler vatandaşların kullanıma ücretsiz sunulacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de paylaşıldı.

1 ay önce Güncel

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Bankalar emekli vatandaşları kendi müşterileri olması için yeni fırsatları önüne seriyor. Geçtiğimiz günlerde bir kamu bankası emeklilere iki promosyon ödemesi yapmaya hazırlandığını duyurdu.Peki promosyon ödemelerinde son durum nedir? İşte merak edilen detaylar...

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 13 üniversitenin rektörü değişti. Söz konusu karar doğrultusunda İstanbul, Ankara ve birçok ilin rektör koltuğuna yeni isimler atandı.