• DOLAR 34,28 %0.09
  • EURO 37,67 %0.17
  • ALTIN 2.905,75 %-0.13
  • BİST100 9.130 %1.09
  • BITCOIN 62.850 %-0.95
  • ETHERIUM 2.433 %-1.71
25°
1 ay önce Güncel

On milyonlarca çalışanı ilgilendiren mesai saatlerinin kısaltılması ile ilgili süreçte somut adımlar atılıyor. Türkiye'de birçok sektör çalışanı için mesai saatlerinin 45 veya 48 saat olduğu mevcut iş düzeni, yeni düzenlemeler ile daha kısa bir çalışma düzenine geçmeyi planlıyor.

1 ay önce Güncel

Dolandırıcılar yeni yöntemleriyle piyasada vurgunluk yapmaya devam ediyorlar. Dünya çapında birçok sektörde dolandırıcılık vakaları çığır açtı. Buna göre, yurt dışında dijital ekranlı sahte plakalar üretilerek, araçların üzerine yerleştirilmeye başladı.

1 ay önce Gündem

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşanan trajik olayda, dün kalp krizi geçirdiği belirtilerek hastaneye kaldırılan 36 yaşındaki Nuhbe Yılmaz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Başlangıçta kalp krizi olarak değerlendirilen ölüm, yapılan otopsi sonucunda bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı. Otopsi, Yılmaz'ın boğazı sıkılarak boğulduğunu gösterdi.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılında okullara temizlik görevlisi alımları için harekete geçti. Başvuru süreci, İŞKUR aracılığıyla yapılacak ve başvuruların kısa sürede başlaması bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Çalışma hayatında köklü değişiklikler getirecek olan esnek çalışma modeli ve mesai saatleri düzenlemesi için hazırlıklar hızla devam ediyor. Hükümet, iş-özel yaşam dengesini koruyacak, çalışan odaklı yeni bir çalışma modeli oluşturmak amacıyla kapsamlı bir mevzuat değişikliğine gidiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 4857 sayılı İş Kanunu'nda esnek çalışma modellerine yönelik değişiklikler yapmayı planlıyor.

1 ay önce Güncel

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde gerçekleşen şok edici bir saldırıda, Filistinli bir iş adamı susturucu takılı bir silahla suikasta uğradı. Olay, Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak’ta park halindeki bir otomobilde meydana geldi. Saldırıda Filistinli iş adamı A.K. (30) hayatını kaybederken, yanında bulunan F.M. ve koruması E.K. ağır yaralandı.

1 ay önce Güncel

Bankalar, kredi kartı kullanan müşterilerinden çeşitli ücretler kesmektedir. Bu ücretlerden biri de yıllık kart aidatıdır. Kart aidatları, tüketicilerin sıkça karşılaştığı ve şikayetçi olduğu bir konudur. Peki, bu aidatlar zorunlu mudur ve geri alınabilir mi? İşte detaylar.

1 ay önce Güncel

Yatırım araçlarında veriler son zamanlarda inişli çıkışlı seyrediyor. En çok kazanç getiren yatırım aracı borsa dibe çökerken, altın piyasası yeni rekorlara koşuyor. Gram altın yeni zirvelere tırmanırken, dolar/TL’de de seyir dikkat çekiyor. Peki borsa, altın ve dolar için tahminler ne yönde? Uzman isim önemli seviyeleri açıkladı.

1 ay önce Güncel

Son günlerde çeşitli platformlarda yer alan e-Devlet üzerinden yapılan vergi işlemlerinin ücretlendirileceği iddiaları üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, mükelleflerin ve mali müşavirlerin dijital vergi dairesi, e-Devlet gibi elektronik platformlar üzerinden gerçekleştirdiği işlemlerin ücretsiz olarak sunulmaya devam edeceği belirtildi.

1 ay önce Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı, elektronik platformalar aracılığıyla vergi kimlik numarası, vergi levhası ve vergi bilgileri sorgulama, beyanname gönderme, "vergi borcu yoktur" yazısı almak için herhangi bir ödeme alınmayacağını belirtti.