• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 63.051 %5.96
  • ETHERIUM 2.449 %3.21
21°
1 ay önce Güncel

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Arzu Erdem'in Milliyetçi Hareket Partisi üst kurul delegeliği ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurduğunu ve istifasının kabul edildiğini açıkladı. Erdem, istifasını "Kendi özgür irademle, herhangi bir baskı olmaksızın" ifadeleriyle duyurmuştu.

1 ay önce Güncel

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, çocukların beslenme çantalarının maliyetinin geçen yıla göre yüzde 102 arttığını açıkladı. Geçen yıl 330 TL olan bir beslenme çantasını doldurmak için bu yıl en az 669 TL'ye ihtiyaç duyulacak.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul müdürlerine önemli bir talimat verdi. Bakanlık, ilkokul ve ortaokulların kayıt bölgelerinin belirlenmesi ve raporların kontrolü için okul müdürlerinden hafta içi ve hafta sonu boyunca ivedilikle işlemleri tamamlamalarını istedi.

1 ay önce Güncel

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, sosyal medya üzerindeki influencer reklamlarını yakından takip ediyor. Geçen yıl ve 2024'ün ilk yarısında, toplamda 6 milyon 388 bin 802 lira para cezası kesildi. Bu cezalardan 1 milyon 352 bin 808 lirası 2023 yılında, 5 milyon 35 bin 994 lirası ise 2024'ün ilk 6 ayında uygulandı.

1 ay önce Güncel

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, parlamentodaki konuşmasında Türkiye ile ilişkiler konusundaki son durumu değerlendirdi. Esad, Rusya, İran ve Irak'ın arabuluculuk çabalarına rağmen bu girişimlerin kayda değer bir sonuç vermediğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primleriyle ilgili önemli bir uyarı geldi. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden vatandaşlar, primlerinin doğru kodla yatırılmadığı durumlarda maaş kesintisi riskiyle karşı karşıya kalabilir. SGK uzmanı Emin Yılmaz, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları ve yapılması gerekenleri ayrıntılı olarak paylaştı.

1 ay önce Güncel

Yapay zeka, iş dünyasında devrim yaratmaya devam ederken, otomasyon ve dijitalleşme her sektörü derinden etkiliyor. Beyaz yakalılardan mavi yakalılara kadar geniş bir iş gücü, bu dönüşümün yarattığı belirsizlikle karşı karşıya. Üretim, medya, sağlık ve hukuk gibi sektörler, yapay zekanın etkisiyle köklü bir değişim sürecine girdi.

1 ay önce Güncel

Oyuncu ve şarkıcı Selen Görgüzel’in kızı İlknaz Bektaş, geçtiğimiz gün evde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 25 yaşındaki Bektaş’ın akciğerlerine hava kaçtığı ve bu durumun kalbinin zorlanmasına neden olduğu tespit edildi. Bektaş, elektronik sigara kullanımı nedeniyle yaşadığı sağlık sorunları sonucu acil ameliyata alındı.

1 ay önce Güncel

İzmir-Ankara seferini gerçekleştiren Ajet Havayolları'na ait TC-JFT kuyruk tescilli uçağın tuvaletinde sigara içen bir yolcu, olay çıkardı. Saat 18:00'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkış yapan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaparken, tuvalette sigara içen bir yolcu tespit edildi.

1 ay önce Güncel

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe 34 seviyesinin üzerinde başladı. Euro/TL ise 38,05 civarında işlem görüyor.