• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 63.045 %0.23
  • ETHERIUM 2.460 %0.01
21°
1 ay önce Güncel

Son dakika gelişmesi olarak, gram altın yeni bir rekora imza attı. 28 Ağustos 2024 itibarıyla, gram altın fiyatı 2816 TL'ye çıkarak tarihî bir zirveye ulaştı. Fed'in Eylül toplantısında 25 baz puanlık faiz indiriminin tamamen fiyatlandığı ons altın, ABD ekonomik verilerinin 50 baz puanlık indirimi desteklemesi durumunda daha yüksek seviyelere yükselebilir.

1 ay önce Güncel

Kahramanmaraş'ta depremden sonra ayakta kalan tek hastane olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi, bir skandalla daha gündemde. Tarihi geçmiş sahte stent skandalından sonra, hastanede bir sahte doçentlik unvanı skandalı patlak verdi.

1 ay önce Güncel

21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarının sonuca çok yaklaştığını ve ellerinde önemli deliller olduğunu duyurdu. Yıldırım, "Dakika dakika her şeyi kayıt altına aldık. Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var bulacağız" şeklinde konuştu.

1 ay önce Güncel

ABD'nin New Hampshire eyaletinde, sivrisinek ısırığı yoluyla bulaşan nadir bir virüs olan Doğu At Ensefaliti Virüsü (EEEV) nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de okulların açılmasına günler kala, çocuk yoksulluğu ve yükselen gıda enflasyonu, okullarda ücretsiz yemek uygulamasını yeniden gündeme taşıyor. Ekim 2023'te İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan veriler, okul çağındaki çocukların en az dörtte birinin okula aç gittiğini gösteriyor. Bu veriler, UNICEF'in 2022 yılı raporuyla da destekleniyor. UNICEF'e göre Türkiye, çocuk yoksulluğunda yüzde 33,8 oranla Kolombiya'nın hemen ardından geliyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Gülistan Tekik'i Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

1 ay önce Güncel

Türk Lirası, geçen hafta dolar karşısında yüzde 0,9 oranında değer kaybetti ve ay başından itibaren dolar karşısında toplamda yüzde 2,6 değer yitirdi. Bu gelişmeler, döviz kurlarının yatay bir seyir izlediğini gösteriyor.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okullarda şiddet türlerinin önlenmesine yönelik kapsamlı bir genelge yayımladı.

1 ay önce Güncel

İstanbul'un Fatih ilçesinde, yaklaşık 50 yıl önce inşa edilen bir binada meydana gelen olayda, 15 yaşındaki E.M. duş alırken banyo tabanının çökmesi sonucu alt kata düştü. Kızın babası Musa M., olay anını anlatırken "Bir baktım, aşağıya kızım düşmüş, atladım, aldım" diyerek yaşadığı dehşeti dile getirdi.

1 ay önce Güncel

ABD'de düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na katılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın, sosyal medyada kovboy şapkasıyla çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı. Ancak bu paylaşımlar kısa bir süre sonra silindi.