• DOLAR 34,28 %0.00
  • EURO 37,49 %-0.04
  • ALTIN 2.917,21 %-0.38
  • BİST100 8.876 %0.00
  • BITCOIN 62.550 %-0.71
  • ETHERIUM 2.458 %-0.53
13°
1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) kapsamında destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bakanlık, ödemelerin miktarını ve kimlerin bu destekten yararlanabileceğini açıkladı.

1 ay önce Güncel

Google E-Tablolar'ı hedef alan ve vergi dairelerini taklit ederek geniş çaplı saldırılar düzenleyen "Voldemort" adlı yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Proofpoint tarafından ortaya çıkarılan bu zararlı yazılım, başta ABD, Avrupa ve Asya olmak üzere pek çok bölgedeki vergi kurumlarını taklit ederek kullanıcıların verilerini çalıyor.

1 ay önce Güncel

Emekli maaş sisteminde önemli değişiklikler yolda. Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan yeni düzenlemelerle, çalışanların emeklilik sisteminde daha uzun süre kalmalarının teşvik edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, daha fazla prim ödeyenler için daha yüksek emekli maaşlarının bağlanması öngörülüyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilikte öne çıkan üç önemli başlığa dikkat çekerek, yeni düzenlemelerin detaylarını paylaştı.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama yetkileri genişletildi. Artık birçok üst düzey yönetici ve makam, Cumhurbaşkanı kararı ile atanacak. Yeni düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilin emniyet müdürünü belirleme yetkisine de sahip olacak.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul başta olmak üzere Marmara, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in bazı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi. Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

1 ay önce Güncel

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın maç takvimleri açıklandı

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan 11 gündür haber alınamıyor. Küçük kızı arama çalışmaları sürerken, olayla ilgili aile üyeleri ve köy muhtarı ifadeye çağrıldı. Kayıp Narin’in babası Arif Güran, yaşanan gelişmelere tepki göstererek karalama kampanyalarına dikkat çekti.

1 ay önce Güncel

Sosyal medya üzerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk milletine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Burak Keleş isimli şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Keleş, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı ve tutuklanmasına karar verildi.

1 ay önce Güncel

Sözde Atatürk'e benzerliğiyle bilinen TikTok fenomeni Serdar Görel, bu 30 Ağustos'ta da gelenek haline getirdiği canlı yayınlarını sürdürdü. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e olan fiziksel benzerliğini kullanarak TikTok'ta açtığı yayınlarla para toplayan Görel, yine birçok izleyiciden bağış topladı.

1 ay önce Güncel

2024 yılı uzman öğretmenlik başvuruları merakla bekleniyor. Anayasa Mahkemesi'nin öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili iptal kararı sonrası gözler TBMM'den çıkacak yeni düzenlemeye çevrildi. Öğretmenler, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uzman öğretmenlik başvurularının ne zaman alınacağını öğrenmek istiyor. İşte detaylar...