• DOLAR 34,25 %0.06
  • EURO 37,21 %-0.04
  • ALTIN 3.008,72 %0.44
  • BİST100 8.782 %-0.14
  • BITCOIN 68.200 %0.02
  • ETHERIUM 2.715 %2.62
11°
1 ay önce Güncel

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında imzalanan "İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası" anlaşmasını kınadı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmenler için geliştirdiği MEB Ajanda uygulaması, önemli bir güncellemeye giderek Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile entegrasyon sağladı. Bu yenilik, öğretmenlerin iş ve işlemlerini daha organize bir şekilde yürütmelerine olanak tanırken, sınav görevlerinin bildirimlerini de anında iletebiliyor.

1 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan Narin Güran'la ilgili soruşturmada bugüne kadar 267 kişinin ifadesinin alındığını açıkladı.

1 ay önce Güncel

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in makam aracına güvenlik kontrolü yapılması üzerine, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen S.B.S. görevden alındı.

1 ay önce Güncel

İsrail ordusu, Gazze'nin Nuseyrat Mülteci Kampı'nda, Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu hedef alan saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'ne göre, El Jaouni Okulu, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) aitti ve 5 bin sivilin sığındığı bir yerdi. Ölenlerin arasında kadınlar, çocuklar ve UNRWA çalışanları da bulunuyordu.

1 ay önce Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş’ın ikamet ettiği konut hakkında medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Başkanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan bu tür haberlerin tamamen asılsız olduğu vurgulandı ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğduğu belirtildi.

1 ay önce Güncel

Bahçeköy köyünde yaşayan lise öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşımalı eğitim sisteminde yaptığı düzenleme sonrası her sabah zorlu bir yolculuğa çıkıyor. 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Bolu'nun uzak köylerinde lise öğrencileri için taşımalı eğitim sona erdi. Bu durum, merkeze 10 kilometre mesafedeki Bahçeköy köyünde, ailelerin öğrencileri kendi imkanlarıyla okula götürmek zorunda kalmasına neden oldu.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta Azerbaycan hükümetinin desteğiyle yapılan Haydar Aliyev İlkokulu'nun açılışında, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne dikkat çekerek, gençlerin meslek sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

1 ay önce Güncel

Öğrencilere Yeni Performans Notu Düzenlemesi Yapıldı, Eser ve Film Analizi Zorunlu Hale Getirildi

1 ay önce Güncel

Meta, Narin Güran cinayeti soruşturmasında amca Salim Güran'ın sildiği WhatsApp mesajlarının geri getirilemeyeceğini açıkladı. Meta’nın İletişim Direktörü Joshua Breckman, WhatsApp mesajlarının depolanmadığını ve dolayısıyla silinen mesajlara erişimin mümkün olmadığını belirtti. Breckman, "WhatsApp, kişisel konuşmaların bir kopyasını yedeklemediği için, sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz söz konusu olamaz" dedi.