• DOLAR 34,30 %0.01
  • EURO 37,10 %0.17
  • ALTIN 3.023,78 %-0.18
  • BİST100 8.946 %0.42
  • BITCOIN 69.600 %2.84
  • ETHERIUM 2.518 %1.03
12°
1 ay önce Güncel

Öğretmenevlerine personel alımı için İŞKUR aracılığıyla KPSS şartı aranmadan yeni başvurular başladı. Türkiye genelinde farklı illerdeki öğretmenevlerine yönelik yapılan bu alımlar, çeşitli kadroları kapsıyor. Başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden yapılacak ve belirli şartlar aranacak. İşte personel alımına dair tüm detaylar.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinin ardından, annenin savcılıktaki ifadesi ve daha önce yayınlanmamış röportajı gün yüzüne çıktı. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra bulunmuştu ve cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor. Narin'in annesi Yüksel Güran'ın, savcılıktaki ifadesi ve Show TV'de Didem Arslan Yılmaz'a verdiği röportajda söyledikleri dikkat çekti.

1 ay önce Güncel

Kevser Ofluoğlu, çocuk cinsel istismarında cerrahi veya kimyasal kastrasyonun zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savunarak, devletin çocukları her türlü kötü muameleden koruma sorumluluğuna dikkat çekti

1 ay önce Güncel

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, trafik ve asayiş denetimlerinden kaçmak isteyen bazı kişilerin, WhatsApp üzerinden kurdukları "Kuşadası Trafik Anlık" adlı grup dikkat çekti. Emniyet güçlerinin uygulama noktalarındaki bilgileri anlık olarak paylaşan bu grubun üyeleri hakkında soruşturma başlatılacağı bildirildi.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki üniversitelerin yurt dışına açılmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Marmara Üniversitesi’nde kendi adını taşıyan külliyenin 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları’nın açılış törenine katılan Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nden mezun olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

1 ay önce Güncel

Ekrem İmamoğlu, Avrupa'nın mülteci politikalarını eleştirerek, Türkiye'ye haksız bir yük yüklendiğini ve sorunun uluslararası iş birliğiyle çözülmesi gerektiğini söyledi

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin 2024 yılı merkezi sınav takvimini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, sınav 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sorularına yönelik itirazlar ise 2-7 Haziran 2024 tarihleri arasında alınacak.

1 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği (mpox) virüsüne karşı ilk aşıya onay verdi. DSÖ, Bavarian Nordic tarafından üretilen "MVA-BN" adlı aşının, virüse karşı ön yeterlilik alan ilk aşı olduğunu duyurdu. Bu onayın, aşının acil ihtiyaç duyan topluluklarda erişimini kolaylaştırarak bulaşmayı azaltacağı ve salgının kontrol altına alınmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında, annesi Yüksel Güran'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

1 ay önce Güncel

Forbes dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en zengin insanlarını ve Türkiye’nin en varlıklı isimlerini açıkladı. Listede Türkiye'den toplam 27 isim yer alırken, Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 56,1 milyar dolar olarak belirlendi. Listede uzun zamandır zirvede olan Murat Ülker'in yanı sıra, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da bu yıl ilk kez listeye giren isimler oldu.