Güncel

Tanju Özcan, Merih Demiral'ın heykelini dikecek

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, UEFA’nın ceza verdiği A Milli Futbolcumuz Merih Demiral’ın bozkurt işareti yaparken heykelini dikeceğini açıkladı. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda UEFA ve Futbol Federasyonuna sert tepki gösterdi.

Abone Ol

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, EURO 2024'ün son 16 turunda Türkiye'nin Avusturya'yı mağlup ettiği maçın ardından "bozkurt" işareti yaparak sevinen Merih Demiral’a heykel dikme kararı aldı. UEFA, Türkiye'nin zaferine katkı sağlayan Demiral hakkında 'Genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması' gerekçeleriyle 2 maç men cezası verdi.

Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanju Özcan, "Merih Demiral'a verilen cezayı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonunu lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yaparken heykelini Bolu’ya dikeceğini belirterek, "Size söz, Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim. Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım." dedi.

Bu açıklama, spor camiasında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Özcan’ın bu kararı, Merih Demiral’a verilen cezanın haksız olduğunu düşünen pek çok kişi tarafından destek gördü.