Güncel

Tesla'dan, Elektrikli Araç Sahiplerine Önemli Uyarı: Bu Yöntemi Uygulamayın!

Tesla, elektrikli araçları bulunanlara şarj süresini en aza indirmek için şarj kablosunun ucuna ıslak havlu koymamaları yönünde önemli açıklama yaptı. Bu metodun risklerine yönelik bir dizi uyarılara yer verdi.

Abone Ol

Elektrikli araç sahipleri, şarj sürelerini en aza indirmek için bazen ilginç metodlara başvurabiliyorlar. Önceki zamanlarda bazı Tesla sahipleri, Supercharger konektörünün bölgesine ıslak havlu ile kavrayarak şarjın hızlı dolduğunu ileri sürmüşlerdi.

SICAKLIK SENSÖRLERİNİ TETİKLİYOR
Şarj süresini en aza indirmek için kablonun ucuna ıslak havlu veya bez sarmak, sıcaklık sensörlerini tetikleyerek sistemin daha fazla akım iletmesini katkı sağlıyor. Paylaşılan bilgilere göre, şarj kablosunun ve hatta bataryanın aşırı derece ısı üretmesine ve yangın riskini ortaya çıkarıyor.

"HASAR RİSKİ OLUŞTURUR"

Tesla'dan gelen açıklama ise şöyle:

"Supercharger kablosunun tutamacına ıslak bez sarmak şarj oranlarını artırmaz ve sıcaklık sensörlerine müdahale ederek aşırı ısınma veya hasar riski oluşturur. Sistemlerimizin düzgün çalışabilmesi ve gerçek şarj sorunlarını tespit edebilmesi için lütfen bunu yapmaktan kaçının" değerlendirmelerinde bulundu.