Güncel

Ticaret Bakanlığı’ndan Tatil Rezervasyonları İçin Önemli Uyarı! Artık Tazminat Talep Edebilecek

Ticaret Bakanlığı, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilere dikkat etmeleri gereken noktalar ve hakları hakkında uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilere dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında uyarılarda bulundu. Açıklamada, yaz sezonunda turizm sektöründe yoğun reklam ve tanıtım faaliyetleri arasında seçim yaparken tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Vatandaşların, sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta yoluyla aldıkları tatil tekliflerinin içindeki tesis resimlerini ve kurumsal logoları doğrulamalarının önemine değinildi. Ayrıca, tatil rezervasyonundan önce tercih edilen seyahat acentesi veya turizm tesisinin ilgili kamu kurumlarına kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği belirtildi.

Seyahat acenteleri ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığı, tesislerin yıldız sayısı gibi bilgilerin 'www.kulturturizm.gov.tr' ve 'www.tursab.org.tr' adreslerinden sorgulanabileceği ifade edildi. Ayrıca, internet üzerinden yapılan satın alımlarda acentenin kendi web sitesinin tercih edilmesi ve ödemenin bu site üzerinden yapılması gerektiği vurgulandı.

Paket turlarla ilgili olarak, tüketicilerin çeşitli nedenlerle tura katılamadıkları durumlarda sözleşmeyi feshetme hakkına sahip oldukları belirtildi. Paket turun başlamasından en az 30 gün önce yazılı bildirimle sözleşmenin feshedilmesi durumunda, vergi dışındaki ücretlerin kesintisiz iade edilebileceği ifade edildi. Ancak, fesih bildirimi 30 günden az bir süre kala yapılırsa, belirli bir kesinti uygulanabileceği belirtildi.

Ayrıca, paket tur düzenleyicilerinin sözleşmenin gereği gibi ifa edilmemesi nedeniyle tüketicilere karşı sorumlu oldukları ve tüketicinin boşa geçen tatil süresi için tazminat talep edebileceği açıklandı. Seyahat acenteleri tarafından sunulan isteğe bağlı sigorta uygulamalarının da tüketiciler için faydalı olduğu değerlendirildi.