Güncel

Togg'a övgüler yağdı: Tesla'nın önüne geçti

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP) yapmış olduğu açıklamalarında, Türkiye'nin yerli ve milli gururu Togg'a övgüler yağdırdı. İşte detaylar..

Abone Ol

AFP paylaşmış olduğu haberinde, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) üretmiş olduğu, geçtiğimiz sene araç dünyasına adım atan ilk SUV modeli T10X'in üretimine ve büyük başarılara imza attığına yönelik yorumlar aktarıldı.

Togg'un üretim fabrikasının 40'ı kadın olduğu belirtilen "yüksek nitelikli" personellere yer verilen haberde, Bursa'da yer alan fabrika hakkında pozitif değerlendirmelerde bulunuldu.

'Otomotiv endüstrinin kalesi halinde geldi'

Söz konusu haberde, "Türkiye'nin kuzeybatısında, İstanbul'un karşısında, Marmara Denizi kıyısında yer alan Bursa ili, yarım yüzyıl içinde küresel otomotiv endüstrisinin kalesi haline geldi." ifadelerine yer verildi.

"Marmara Denizi kıyılarında gri ve turkuaz renklerdeki yeni fabrikanın" Türkiye'nin otomotiv sektöründeki geleceğinde önemli rol oynadığını vurgulayan haberde, "Halihazırda otomobil üretimiyle tanınan Türkiye, şimdi de şampiyonu Togg ile elektrikli otomobil pazarında boy gösteriyor." denildi.

'Teslan'nın önüne geçti'

Adını paylaşmak istemeyen bir yöneticinin AFP'ye açıklamaları da olduğu haberde, saatte 20 araç üretimi sağlayan Togg'un 2023'te 20 bin araç yaparak, ilk yılında 2 bin araç üretmiş olan Tesla'nın önüne geçtiğine dikkat çekilde.

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam'ın, Togg'a yönelik yorumları da paylaşıldı.

'Kilometre taşını temsil ediyor'

Saydam, "Bu proje, Türk otomotiv endüstrisi için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor ve ülkenin küresel elektrikli araç pazarında lider bir oyuncu olma arzusunu simgeliyor" değerlendirmesinin olduğu haberde, Türkiye'nin 2023'te elektrikli otomobil satışlarını 9 kat yükselerek İspanya ve İtalya'dan daha büyük bir pazar oluşturduğu açıklandı.

Ayrıca, Türk otomobil sektörünün, üretiminin yaklaşık olarak yüzde 70'ini Batı Avrupa'ya ihraç ettiği bilgisine yer verildi.