Güncel

Türkiye Genelinde Orman Yangınları Patlak Verdi! Beş İlde Mücadele Sürüyor

Bugün Türkiye genelinde İzmir, Konya, Balıkesir, Kütahya ve Manisa illerinde çeşitli orman yangınları çıktı ve bu yangınlarla mücadele için geniş çaplı söndürme çalışmaları sürüyor

Abone Ol

Türkiye genelinde bugün çeşitli illerde orman yangınları yaşandı. İzmir’in Aliağa ilçesindeki Nemport Limanı çevresindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 helikopter, 8 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 dozer bölgeye sevk edildi ve yangın kontrol altına alındı. Söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Gökçeyurt Mahallesi’nde de dumanlar yükseldi. İhbar üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın Orman İşletme Müdürlüğü ve Ilgın Belediyesi ekipleri bölgeye gönderildi ve söndürme çalışmaları sürüyor.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Delice Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda bir yangın başladı. Orman Bölge Müdürlüğü ve belediye ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Kütahya’da, şehir merkezine yakın bir bölgede çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın, Gültepe Mahallesi’ndeki bir bahçeden başlayarak ormanlık alana sıçradı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangını söndürmek için iki helikopter ve birçok arazözle müdahalede bulunuyor.

Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Caberfakılı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda da bir yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 5 helikopter, 13 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibi bölgeye gönderildi ve yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.