Güncel

Yenidoğan Skandalındaki Hemşire Konuştu: İşler Çığırından Çıkmıştı

Bir çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk edip ölümlerine neden olduğu iddia edilerek, doktorlar ve ambulans şoförü için ağır hapis cezası talep edildi

Abone Ol

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak bebek acil hastalarını önceden belirlenen özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden ve bu durumun ölüme neden olduğu iddia edilen çetenin liderliğini doktor Fırat Sarı'nın yaptığı belirtildi. Sevk işlemlerinin yönetimini ise doktor İlker Gönen ile ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'in üstlendiği açıklandı.

İddianamede, bu suç örgütünün temel amacının kontrol altındaki yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sisteminde değişiklikler yaparak SGK'dan en yüksek ödemeleri almak olduğu ifade edildi.

İstenen Cezalar

Sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için toplam 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edilirken, "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez "resmi belgede sahtecilik" suçlarıyla yargılanacaklar. Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise benzer suçlamalarla 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor.

"Şikayet Etme Sebebim..."

İddianameye giren ifadelerde, çete faaliyetleri kapsamında usulsüz işlere karıştığı ve ilaç satışında düzensizlik yaptığı öne sürülen hemşire Hakan Doğukan Taşçı, ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'i CİMER'e şikayet ettiğini belirtti. "Şikayet etme sebebim, bebek tüccarlığı yapmasıdır" diye konuştu.

"İşler Çığırından Çıktıktan Sonra Tartıştım"

27 yaşında lise mezunu olan Hakan Doğukan Taşçı, sağlık alanında faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olduğu belirtiliyor. Taşçı’nın ifadelerinde, "Beni usulsüz işlerin içine sokan kişi doktor Fırat Sarı'dır. Hastanede doktor bulundurması gerekirken, yerine beni bırakıyordu. Çocukların sağlığı için elimden geleni yapıyordum. Ancak işler iyice çığırından çıkmaya başlayınca çocukların sağlığı tehlikeye girmeye başladı ve bu kişiyle sürekli tartışmaya başladım" şeklinde yer aldı.

"Bebeklerin Canını Hiçe Sayıyorlar"

Ambulans şoförü olarak görev yapan Gıyasettin Mert Özdemir'i CİMER'e şikayet ettiğini vurgulayan Taşçı, "Birçok özel hastane ile iş yapıyor. Hastane başhekimleri ve müdürleriyle anlaşarak, dışarıdan yeni doğan bebeklerin yatışını yaptırıyor ve bu işten kar elde ediyor. Hastanelerin yenidoğan bebekler için uygun olup olmadığına bakmadan, yalnızca para kazanmak için bebeklerin canını tehlikeye atarak hastanelere sevkini yapıyor. İstanbul dışı sevk organizasyonu için de Serdar Yüksel isimli şahsı kullanıyor" ifadelerini kullandı.