Fitch'ten Uyarı! "Düzenlemeler ve Faizler, Bankaları Sıkıştırıyor" Fitch'ten Uyarı! "Düzenlemeler ve Faizler, Bankaları Sıkıştırıyor"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde yeni fakülte, yüksekokul, enstitü ve araştırma merkezlerinin kurulması için akreditasyon şartı getirileceğini açıkladı. Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Özvar, doktorate programları için başvuran üniversitelere akredite program zorunluluğu getirildiğini belirtti.

Özvar, bu uygulamanın önümüzdeki dönemden itibaren fakülte ve yüksekokulların kurulmasında da devreye gireceğini vurguladı. Yükseköğretimde kaliteyi artırmak amacıyla atılan bu adım, üniversitelerin araştırma, proje ve bilimsel çalışmalarını destekleyerek, küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Ayrıca, Özvar, uluslararası öğrenci sayısını artırma hedefi doğrultusunda, Türkiye’deki üniversitelerde 500 bin uluslararası öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. Üniversitelerde sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yenilikçilik gibi konular da öncelikli alanlar arasında yer alacak.