Birinci sınıf velileri dikkat! E-okul üzerinden kontrol edin! Birinci sınıf velileri dikkat! E-okul üzerinden kontrol edin!

EPDK'nın elektrik tarifesine yüzde 38'e varan oranda zam yapmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, zam kararının nedenlerini açıkladı. Kanal 7'de katıldığı programda konuşan Bayraktar, fiyat artışlarında pandemi sonrası emtia ve enerjideki fiyat artışlarının etkili olduğunu belirtti.

Bayraktar, pandemi sonrası dönemde emtia ve enerji fiyatlarındaki yükselişin, elektrik ve benzin fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi. "Zaman zaman soruluyor niye benzin fiyatları Türkiye'de düşmüyor? Çünkü bir başka değişken daha var ürünlerimizde. Yani döviz fiyatı da önemli," dedi.

Bakan Bayraktar, vatandaşların fiyat artışlarından en az etkilenmesi için devletin elindeki tüm imkanları sunduklarını belirtti. "Yüzde 38'lik bir elektrik fiyat değişikliği var ama doğal gazda 293 milyar lira, elektrikte ise yaklaşık 291 milyar liralık devletin bir desteği var. Toplamda 20 milyar dolara yakın bir paradan bahsediyoruz," şeklinde konuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), mesken dahil elektrik tarifelerine yüzde 38'e varan oranda zam yaptı. 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL'ye yükseldi. Yeni tarife, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.