Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netflix'e Tepki: KKTC Gerçekliğini Sarsamazsınız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Netflix'in Türkiye'nin hassasiyetlerini yok saymasını eleştirerek, dijital platformların Rum propagandası yapmamaları gerektiğini vurguladı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Netflix'in tarihi gerçekleri çarpıttığını belirterek, Rum EOKA'nın Kıbrıs Türkleri'ne yönelik zulmünün gerçek olduğunu ve barış harekatının bu zulmü engellediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin hassasiyetlerini göz ardı eden dijital yayın platformu Netflix'e yönelik tepkilerini sürdürüyor.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Yılmaz, "Tarihi gerçekler senaryolarla örtülemez. Dijital platformlar Rum propagandası yapmamalıdır. Enosis hayalleriyle darbe girişiminde bulunan ve Kıbrıs Türkleri'ni, çocuk yaşlı demeden katleden Rum EOKA'nın zulmü bir film değil, gerçektir.

Bu zulmün izleri bugün KKTC'de açıkça görülmekte ve hala Kıbrıs Türklerine ait toplu mezarlar bulunmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, barış harekatıyla başlayan ve yarım asrı aşan huzur ortamını, sahadaki KKTC gerçekliğini değiştiremezler.

Barış harekatı olmasaydı, bugün Gazze'de yaşanan katliamların Kıbrıs Türkleri'ne de yapılmayacağını kim garanti edebilir!" şeklinde konuştu.