Güncel

Dijital Öğretmenler Projesinin Yeni Dönemi İçin Başvurular Başladı

Dijital Öğretmenler projesinin yeni dönem başvuruları başladı; 8 Eylül'e kadar ilkokul ve ortaokul öğretmenleri dijital yetkinlik eğitimi için başvurabilir.

Abone Ol

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ iş birliğiyle yürütülen Dijital Öğretmenler projesinin yeni dönemi için başvuru süreci başladı. Proje, öğretmenlere dijital beceriler kazandırmayı amaçlıyor ve Türkiye'nin 81 ilinden ilkokul ile ortaokul öğretmenleri 8 Eylül’e kadar başvuru yapabilir. 

2020'den bu yana 8 binden fazla öğretmene eğitim sunan projede, bu dönem 1000 öğretmene 5 hafta sürecek dijital yetkinlik eğitimi verilecek.

Eğitimler, dijital vatandaşlık, etkili sunum hazırlama, görsel tasarım, eleştirel düşünme ve ölçme değerlendirme konularını kapsayacak. Başarılı olan 100 öğretmen ikinci aşamada sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları üzerine eğitim alacak.

Öğretmenler, başvurularını dijitalogretmenler.com üzerinden 8 Eylül’e kadar yapabilirler. Başvuruda bulunacak öğretmenlerin temel bilgisayar bilgisine sahip olmaları yeterli.