Güncel

Ehliyet Yenilemek İçin Son Tarih! Randevu Nasıl ve Nereden Alınır?

1 Ocak 2016'dan önceki ehliyetlerini yenilemek isteyenler için başvuru süresi 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı

Abone Ol

Ehliyetlerini 1 Ocak 2016'dan önce yenilemek isteyenler, yenileme randevusu almanın yollarını, son tarihi ve ücretini merak ediyor. Yeni sürücü belgeleri için başvurular, nüfus müdürlüklerinde yapılacak. Peki, ehliyet yenileme işlemi için hangi belgeler gereklidir? Yenileme için son gün ne zaman ve randevu nasıl alınır?

Eski tip ehliyetlerini yeni sürücü belgesi ile değiştirmek isteyen birçok sürücü, başvuru tarihini araştırıyor. Sürücü belgelerinin yenileme süreci, 31 Aralık 2022'de sona ermesi gereken süre, İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmıştı.

Ehliyet yenileme işlemi için istenen ücret 15 lira. Başvuru işlemleri için gerekli belgeler arasında bir sağlık raporu ve bir adet biyometrik fotoğraf bulunuyor.

Eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyenler, randevularını randevu.nvi.gov.tr adresinden ya da Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından alabilirler. Ayrıca, sürücü belgesi başvuruları, Genel Müdürlük web portalı üzerinden, çağrı merkezi aracılığıyla randevu alarak veya randevusuz olarak da nüfus müdürlüklerine yapılabiliyor.