RTÜK Başkanı Şahin: Medyamız, Bilgi Kirliliğinden Uzak Durmalı RTÜK Başkanı Şahin: Medyamız, Bilgi Kirliliğinden Uzak Durmalı

TBMM Genel Kurulu, Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda ve ilgili diğer kanunlarda yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere 2 Temmuz Salı günü toplanacak. Gelen bilgilere göre, havacılık güvenliği önlemlerinde köklü değişiklikler içeren yeni düzenlemeler ele alınacak.

Yeni düzenlemeler kapsamında, havalimanlarında güvenlik tedbirlerinin uygulanması genel kolluğun gözetimi altında özel güvenlik görevlileri tarafından da yapılacak. Bu adımın amacı, can ve mal güvenliğini sağlamak, hava araçlarına ve havacılık tesislerine yönelik olası yasa dışı eylemleri önlemek olarak belirlendi.

Ayrıca, yolcuların uçağa binmeden önce havalimanlarında yapılan teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendilerinin ve eşyalarının elle aranmasını reddetmeleri halinde havaalanı ve uçaklara alınmayacakları belirtildi.

Yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte havacılık güvenliğinde daha sıkı önlemler alınması ve bu kapsamda havalimanı işleyişinin değişmesi bekleniyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve güncellemeler, Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak görüşmeler sonrasında netlik kazanacak.