Güncel

Sıcak Havalardan Bunalanlara Müjde! Bazı Bölgelerde Sağanak Yağış Bekleniyor

Sıcak hava dalgasının etkisi giderek azalıyor, iç kesimlerde ise sağanak yağış bekleniyor.

Abone Ol

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının kaç gün daha devam edeceği merak konusu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, sıcaklıkların bir miktar düşeceğini, iç bölgelerde çarşamba gününden itibaren sağanak yağışların beklendiğini belirtti.

Özdemirci, İstanbul'da bugün ve yarın yağmur beklediklerini ifade etti. Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini söyleyen Özdemirci, "Yarından itibaren sıcaklıklar azalacak. Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde. Ancak iç kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek. Cumartesi gününden itibaren ise iç bölgelerde sıcaklıklar biraz daha düşecek ve önümüzdeki günlerde daha düşük sıcaklıklar göreceğiz," dedi.

İç Anadolu Bölgesi'nde 35-36 derece olan sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren 32 dereceye, cumartesi gününden sonra ise 28-29 dereceye düşeceğini aktaran Özdemirci, sıcaklık düşüşünün özellikle iç kesimlerde yaşanacağını, sahil kesimlerinde ise sadece 1-2 derece azalacağını bildirdi.

Bugün Marmara’nın batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağışların beklendiğini belirten Özdemirci, çarşamba günü sağanağın etki alanının genişleyeceğini, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ekledi. Ayrıca Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 42-43 derece, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 40 derecenin üzerinde olacağını belirtti.

İstanbul'da bugün ve yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirten Özdemirci, sıcaklıkların gündüz 32-33, gece 25-26 derece arasında seyredeceğini ifade etti.

Ankara'da bugün parçalı bulutlu bir hava olacağını ve yağış beklentisi olmadığını söyleyen Özdemirci, "Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış bekliyoruz. Perşembe günü ise yağışlı, 21-33 derece sıcaklık olacak," dedi.

İzmir'de ise 3 gün boyunca sağanak beklenmediğini, sıcaklıkların 36-38 derecelerde seyredeceğini söyledi.