• DOLAR 34,22 %0.10
  • EURO 37,94 %-0.42
  • ALTIN 2.917,45 %0.74
  • BİST100 9.356 %-3.21
  • BITCOIN 62.800 %-1.64
  • ETHERIUM 2.565 %-2.17
12°
4 ay önce Güncel

Elektronik sigaraların, "sigaradan daha az zararlı" olduğu iddiasıyla yaygınlaşması son on yılda dünya genelinde ve ülkemizde ciddi bir sorun haline geldi. Ancak yapılan araştırmalar elektronik sigaraların sadece solunum yollarına değil, hücre DNA'sına bile zarar verebileceğini gösterdi.

4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini güncellemesiyle, memur ve emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranları netleşmeye başladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının altı ay sonunda yüzde 10'u aşabileceğini belirtti ve memur maaşlarına yüzde 20 zam beklendiğini ifade etti.

4 ay önce Güncel

Türkiye ekonomisindeki mevcut durumu değerlendiren eski Hazine Müsteşarı ve ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın yüzde 38 olarak belirlediği yıl sonu enflasyon tahmininin gerçekleşmesinin zor olduğunu belirtti. Eğilmez, Hazine'nin yüksek nakit açığının, enflasyon hedeflerine ulaşmayı güçleştireceğini dile getirdi.

4 ay önce Güncel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) engelli adaylara yönelik önemli bir düzenlemeye imza attı. Engelli adayların eğitim haklarındaki eşitliği desteklemek amacıyla, okuyucu veya işaretleyici yardımı almayan tüm engelli adaylara 30 dakika ek süre tanınması kararlaştırıldı.

4 ay önce Güncel

Asgari ücrette beklenen ek zam, halk arasında büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda hükümetin asgari ücrete zam yapmayacağı yönündeki açıklamalarına rağmen, SGK Uzmanı İsa Karakaş yeni iddialarda bulundu.

4 ay önce Güncel

Kurban Bayramı yaklaşırken, yeni emeklilere yönelik önemli bir hatırlatma geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bayram ikramiyesinden faydalanabilmek için yeni emeklilerin 31 Mayıs tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru yapmaları gerektiğini duyurdu.

4 ay önce Güncel

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta oldukça yoğun bir gündem var. İşte bu haftanın ön plana çıkan konuları haber detayımızda

4 ay önce Güncel

Galatasaray'ın parlak oyuncusu Kerem Aktürkoğlu için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Genç futbolcu, Arap Yarımadası'ndan gelen çılgın teklifle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu transferin hem Kerem Aktürkoğlu'na hem de Sarı-Kırmızılı kulübe ciddi gelir sağlayacağı belirtiliyor.

4 ay önce Güncel

AK Parti'nin Meclis'e sunmayı planladığı kripto varlıklara ilişkin yasa teklifi, kripto varlıkların alım satımının düzenlenmesini ve denetlenmesini amaçlıyor. Bu düzenlemeyle, kripto varlıkların alım satımının yapıldığı platformların Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) denetimi altına alınması hedefleniyor.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "Tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Sevgi, merhamet ve fedakarlık gibi güzel hasletlerin örnekleri olarak annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir." ifadelerine yer verdi.