• DOLAR 34,24 %0.08
  • EURO 37,88 %0.09
  • ALTIN 2.919,48 %-0.14
  • BİST100 9.013 %0.00
  • BITCOIN 61.356 %-1.03
  • ETHERIUM 2.387 %-3.74
14°
4 ay önce Güncel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından (ÖSYM), Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024 TR-YÖS/1) ve Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2024/3 İngilizce-Fen Bilimleri) 18 Mayıs Cumartesi günü uygulanacak. İşte detaylar..

4 ay önce Güncel

Yatırımını, altında değerlendirenleri yakından ilgilendiriyor. ABD’de enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte altın, uzun süreli sessizliğini bozdu. Birkaç hafta önce dibe çöken altın fiyatları yeniden yükseliş geçti. Öyleyse gram altın için tahminler ne yönde? Uzman isim kritik seviyeleri paylaştı. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

Kaş Adliyesi'nde bugün ilginç bir olay yaşandı. Başsavcı Gökhan Feyzoğlu ile Avukat Hakan Tüzen arasında tuvalet kullanımı nedeniyle bir tartışma yaşandı. Olay, Tüzen'in polis zoruyla tuvaletten atılmasıyla sona erdi.

4 ay önce Güncel

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş bir gelişme kaydedildi. Soruşturmanın gizli tanığı S.S’nin ifadeleri doğrultusunda, 3 sivil ve 1 komiser daha bu sabah gözaltına alındı. Geçen hafta görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı ile bir komiser dün gözaltına alınmıştı. Böylece soruşturmada gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

4 ay önce Güncel

Seçim öncesi fiyat artışı ve kredi kartına taksit sınırı beklentisiyle ilk çeyrekte yüzde 15-20 artan satışlar, ikinci çeyrekte durgunluğa dönüştü. Bankaların kredi kartına 9'a kadar verdiği taksiti 2-3'e indirmesiyle satışlar yüzde 35'e kadar geriledi. Sektör temsilcileri, bu durumu "Bankalar 100 liraya da 50 bin liraya da 2-3 taksit yapıyor, piyasada durgunluk var" şeklinde değerlendirdi.

4 ay önce Güncel

Fitch Ratings değerlendirmesinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının enflasyonu düşürmek için politika faizini yüzde 50'ye yükseltmesi sonrası yurt dışından gelen yatırımcıların geri dönmeye başladıklarını analiz etti.

4 ay önce Güncel

Haziran 2018'de yüzde 128,04 ile zirve yapan mevduatın krediye dönüşüm oranı, 3 Mayıs haftası itibarıyla yüzde 78,52'ye kadar gerileyerek önemli bir düşüş yaşadı.

4 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son verilere göre 16 Mayıs'ta, bazı kesimler gök gürültülü sağanak yağışa teslim olurken bazı kesimlerde de karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı değerlendirildi. Ege ve Batı Akdeniz'de ise toz taşınımı olacağı öngörülüyor.

4 ay önce Güncel

TUS ve DUS'a başvuran adayları yakından ilgilendiren yönetmelikte değişikliği gidildi. Uzmanlık eğitimi sürerken, görevi bırakan ya da eğitime başlamayanların tekrardan hazırlandıkları ilk sınavda, yerleştirmede değerlendirmeye alınan mesleki bilgi puanından düşürme oranı yüzde 2'den, yüzde 5'e çıkarıldı.

4 ay önce Güncel

Terör örgütü PKK/KCK üyelerinden Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ile Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed, MİT’in Irak/Hakurk’ta düzenlediği büyük operasyonla etkisiz hale getirildi.