• DOLAR 33,96 %0.21
  • EURO 37,68 %0.04
  • ALTIN 2.804,74 %0.60
  • BİST100 9.521 %0.00
  • BITCOIN 58.363 %0.19
  • ETHERIUM 2.351 %-0.82
20°
2 ay önce Güncel

AK Parti'nin, bugün TBMM'ye sunması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ayrıntıları belli oldu. Yeni kanun taslağına göre, öğretmene yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak ve bu suçlara verilen cezalar ertelenmeyecek. Taslağın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği "Öğretmenler Odası Buluşmaları" sürecinde öğretmenlerin beklenti ve talepleri doğrultusunda yeniden şekillendirildiği belirtildi.

2 ay önce Güncel

Amalgam dolgular, Avrupa Birliği'nde 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yasaklanacak. İçerisinde bulunan civa nedeniyle sağlık riskleri taşıyan bu dolgular, diş hekimliği dünyasında tartışmalara neden oluyor.

2 ay önce Güncel

Ankara'da bir zincir marketin üç şubesinde nakit ödeme tamamen kaldırıldı ve sadece kartla ödeme kabul edilmeye başlandı. Bu karar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve çeşitli tepkilere neden oldu.

2 ay önce Güncel

Memur ve memur emeklilerinin zam oranı 3 Temmuz'da belli olacak ve bu zam oranıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. İşte detaylar:

2 ay önce Güncel

Anayasa Mahkemesi, devletten yardım alan bazı dernek ve vakıflarda emeklilerin çalışmasına izin veren kanun maddesini iptal etti.

2 ay önce Güncel

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, beklenmedik bir atama kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Edremit Devlet Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Aynur Tuncar, iddialara göre bir gece içinde Ticaret Bakanlığı'na Daire Başkanı olarak atandı.

2 ay önce Güncel

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, görevinden alınarak Suudi Arabistan'ın Riyad kentine eğitim müşaviri olarak atandı. Dr. Sarıcı, 2020 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden bu hafta ayrılacak.

2 ay önce Güncel

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde meydana gelen olayda, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, trafikte seyir halindeyken silahla kafasından vurularak hayatını kaybetti.

2 ay önce Güncel

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde yaşanan trajik olayda bir okul müdür yardımcısı vurularak öldü.

2 ay önce Güncel

Merkez Bankası, yarın saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Faizlerin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulması beklenirken, son haftalarda mevduat faizlerinde önemli bir düşüş yaşandı. Uzmanlar, bu düşüşün ardından Merkez Bankası’nın yeni ilave tedbirler alabileceğini belirtiyor.