• DOLAR 34,05 %0.20
  • EURO 37,65 %-0.07
  • ALTIN 2.739,00 %0.39
  • BİST100 9.807 %0.37
  • BITCOIN 55.297 %1.46
  • ETHERIUM 2.306 %1.14
27°
2 ay önce Güncel

Kocaeli'de Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç'ın öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan tetikçi D.G.'nin savcılık ifadesi ortaya çıktı. D.G., Yunanistan'da firari olan Y.A. ve D.S.'nin emirleriyle hareket ettiğini ve bu cinayeti işlemeleri karşılığında kendilerine Yunanistan'da para, araba ve ev vaat edildiğini söyledi.

2 ay önce Güncel

Çaykur, kuru çay fiyatlarına yüzde 24 oranında zam yaptı. Yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere iletilirken, Rize Turist ve Tiryaki gibi popüler çayların kilogram fiyatlarında da belirgin artışlar oldu.

2 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ölümlü trafik kazasının ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, gerekli belgelerin gönderildiğini ve iade sürecinin devam ettiğini belirterek, "Yargıdan kaçış olmamalı" dedi.

2 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merih Demiral'ın bozkurt işaretine Avrupa'dan gelen tepkilere "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu?" sözleriyle karşılık verdi.

2 ay önce Güncel

Hükümet, memur zamlarına paralel olarak sosyal yardımları %19.31 oranında artırarak dar gelirli ailelere yönelik destekleri güncelledi. Yeni düzenlemeye göre, aylık gelir seviyesine göre belirlenen ödemeler 1.491 TL ile 1.014 TL arasında değişiklik gösteriyor. Detaylı bilgi ve başvuru için e-devlet üzerinden işlemler yapılabilecek. Yardımlar her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılacak.

2 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz'da sona eren kira artış sınırının devam edip etmeyeceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, enflasyonu düşürme hedeflerine dikkat çekerek, bu konuda Meclis'in kararını beklediklerini belirtti.

2 ay önce Güncel

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi sürecinde sadece Eğitim Bir-Sen ile görüşüldüğünü kabul ettiği bir açıklama yaptı. Özer'in bu açıklamaları, diğer eğitim sendikalarının süreçten dışlandığı iddialarını güçlendirdi ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

2 ay önce Güncel

DEM Partili Diyarbakır'daki Kayapınar, Sur ve Bağlar belediyeleri, şehirlerinde faaliyet gösteren 10 Kur'an kursunun bulunduğu 12 binanın tahliye edilmesi için müftülüklere yazı gönderdi.

2 ay önce Güncel

Türkiye'de kadınların evlilik sonrası soyadı kullanımı üzerine önemli bir düzenleme geliyor. 9. Yargı Paketi kapsamında yapılan yeni düzenleme ile kadınların bekarlık soyadını tek başına kullanabilme hakkı ortadan kaldırılıyor.

2 ay önce Güncel

Nature Scientific Reports dergisinde yayımlanan araştırma, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye dahil 6 ülkenin ciddi sismik tehlike altında olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmada, Hacıpaşa Fayı'nın domino etkisi yaratabileceğini ve bölgedeki büyük depremlere karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi..