• DOLAR 34,26 %0.04
  • EURO 37,65 %-0.01
  • ALTIN 2.909,86 %-0.40
  • BİST100 9.032 %-0.85
  • BITCOIN 62.990 %0.66
  • ETHERIUM 2.449 %0.56
19°
1 ay önce Güncel

Sosyal medya platformu X, Brezilya’daki ofisini derhal kapatma kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, personelin güvenliğini koruma amacıyla bu adımın atıldığı belirtildi. Brezilya Yüksek Mahkemesi Başkanı Alexandre de Moraes’in, X’in yasal temsilcilerini tutuklamakla tehdit etmesi kararın alınmasında etkili oldu.

1 ay önce Güncel

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hastanelere yönelik personel ve işçi alımlarının artacağını duyurdu. Bakanlık ve YÖK iş birliğiyle yapılan planlamalar doğrultusunda, sağlık sektöründe önümüzdeki dönemde önemli istihdam fırsatları doğacak. Bakan Memişoğlu, sağlık alanında atılan adımlar ve devam eden yatırımlar hakkında da detaylı bilgiler verdi.

1 ay önce Güncel

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla maymun çiçeği vakasının görülmediğini ve ülkenin bu virüsle ilgili hazırlıklarını tamamladığını belirtti. Bilim insanlarıyla yapılan görüşmelerde şu ana kadar Türkiye'de maymun çiçeği hastalığına dair bir teşhis konulmadığını vurgulayan Memişoğlu, salgının Kovid gibi yaygın olmayacağı görüşünde olduğunu belirtti.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal sıkılaşma politikaları çerçevesinde kredi kartı kullanımında yeni düzenlemeler getirdi.

1 ay önce Güncel

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı MPOX (Maymun Çiçeği) rehberine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi. Prof. Dr. Ceyhan, vaka bulunmadığı belirtilirken rehber hazırlanmasını eleştirerek, daha uygun bir adımın "Salgın Hazırlık Planı" yayımlanması olacağını vurguladı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden alma ve atama süreci hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Balıkesir'in Erdek ilçesinde önemli bir atama gerçekleşti.

1 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 15-17 Ağustos tarihleri arasında çıkan 19 orman yangınıyla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında 7 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Özellikle Bolu'nun Göynük ilçesindeki yangınla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'sinin tutuklandığı, diğer 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiği açıklandı.

1 ay önce Güncel

İstanbul'da yemek siparişini getirdiği kadını taciz ettiği ileri sürülen kurye gözaltına alındı.

1 ay önce Güncel

Son dönemde hızla yayılan maymun çiçeği virüsü (mpox), özellikle Afrika'da etkisini artırarak küresel bir tehdit haline gelmiş durumda. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 14 Ağustos'ta bu virüse karşı küresel acil durum ilan ederken, Avrupa'da ilk vaka 15 Ağustos'ta İsveç'te görüldü.

1 ay önce Güncel

Türkiye genelinde aşırı sıcakların etkisi altında bulunan bölgelerde art arda çıkan yangınlar, Orman Genel Müdürlüğü'nü (OGM) harekete geçirdi. OGM, 12 ili önümüzdeki 10 gün boyunca orman yangını riski konusunda uyardı.