Model 3'ün fiyatı nasıl düştü?

Yeni Tesla Model 3, Meksika'da vergiler hariç 35 bin dolarlık fiyatla satışa sunuluyor. Bu fiyat, ABD'deki Model 3 RWD'den yaklaşık 4 bin dolar daha düşük. İç pazarda başarılı olması durumunda, bu modelin diğer ülkelere de sunulabileceği belirtiliyor.

İç mekanda yapılan değişiklikler

Tesla, maliyetleri düşürmek adına siyah veya beyaz iç mekan seçeneklerini ortadan kaldırdı. Bu versiyonda sadece siyah kumaş koltuklar yer alıyor ve deri koltuk seçeneği sunulmuyor. Ayrıca, yeni Model 3'ün standart versiyonunda bulunan arka koltuk ekranı, bu modelde yer almıyor.

Orman Yangınlarıyla İlgili 7 Kişi Gözaltında: Bakan Yerlikaya'dan Açıklama Orman Yangınlarıyla İlgili 7 Kişi Gözaltında: Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

Konfor özelliklerinde kesintiler

Bu ekonomik versiyon, ısıtmalı direksiyon ve koltuklar gibi konfor unsurlarını da barındırmıyor. Ayrıca, araç içindeki RGB ortam aydınlatması artık sadece beyaz ışık olarak sınırlandırılmış. Akustik cam özelliği ise sadece ön camda mevcut, diğer camlarda bu özellik bulunmuyor.

Teknik özellikler aynı kaldı

Dış tasarım ve temel sürüş özellikleri açısından, bu ekonomik Model 3, diğer arkadan çekişli (RWD) Tesla modelleriyle aynı performansı sunuyor. Menzil ve motor gücü açısından bir değişiklik yapılmamış durumda. Ancak, uygun fiyatlı olması nedeniyle lüks özelliklerin büyük bir kısmı çıkarılmış.