Güncel

İhtiyaç sahibi ailelere okula destek ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) kapsamında destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bakanlık, ödemelerin miktarını ve kimlerin bu destekten yararlanabileceğini açıkladı.

Abone Ol

Okul öncesi ve öğrenciler için farklı ödeme tutarları belirlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okul masraflarının yükseldiği bu dönemde, çocuğu okula giden ailelere yönelik önemli bir destek paketini hayata geçirdi. Bakan Mahinur Göktaş, açıklamasında, SED hizmeti ile çocukların daha iyi eğitim almalarına ve geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtti. Bakanlık, yapılacak ödemelerin tutarlarını şu şekilde açıkladı:

  • Okul öncesi çocuklar için 4 bin 312 TL,
  • İlköğretime devam eden çocuklar için 6 bin 468 TL,
  • Ortaöğretime devam eden çocuklar için 6 bin 899 TL,
  • Ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklar için 4 bin 312 TL,
  • Yükseköğrenime devam eden gençler için 7 bin 761 TL,
  • Kuruluş bakımından ayrılan gençler için 3 bin 449 TL.

Destek için gerekli başvuru şartları açıklandı

SED hizmetinden yararlanmak isteyen ailelerin belirli şartları sağlaması gerekiyor. Başvuru sahiplerinden T.C. Kimlik Numarası beyanı, gerekli görüldüğünde sağlık raporu ve öğrenci belgesi, İş-Kur veya meslek kurslarına başvurduğuna dair belge talep ediliyor. Ayrıca, müracaatçının durumunu değerlendirmek için ek belgeler de istenebiliyor. İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri, başvuru sahiplerinin durumunu daha iyi anlamak için ek araştırmalar yapma yetkisine sahip.

SED yardımı nedir?

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED), çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ve yaşamlarını sürdürebilmek için desteğe ihtiyaç duyan ailelere verilen bir yardım programıdır.