Güncel

Hastanesi 'Yenidoğan Çetesi'nin listesinde olan eski Bakan konuştu

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "yenidoğan çetesi" olarak bilinen ve para karşılığı bebeklerin ölümüne neden olan suç örgütüyle ilgili süreci ilk kez anlattı. Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital'in de çetenin faaliyetlerinde kullanıldığı iddia ediliyor. Sözcü gazetesine verdiği röportajda, hastanesinin tüm etik kurallara uyduğunu savunan Müezzinoğlu, çetenin hastanesi ile 17 aylık bir sözleşme imzaladığını ve bu referansla diğer hastanelerle de anlaşmış olabileceğini belir

Abone Ol

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "yenidoğan çetesi" olarak bilinen ve para karşılığı bebeklerin ölümüne neden olan suç örgütüyle ilgili süreci ilk kez anlattı. Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital'in de çetenin faaliyetlerinde kullanıldığı iddia ediliyor. Sözcü gazetesine verdiği röportajda, hastanesinin tüm etik kurallara uyduğunu savunan Müezzinoğlu, çetenin hastanesi ile 17 aylık bir sözleşme imzaladığını ve bu referansla diğer hastanelerle de anlaşmış olabileceğini belirtti.

Müezzinoğlu, yoğun bakım servisinin yüzde 20 zararına çalıştığını ve bu süreçte herhangi bir kazanç sağlamadıklarını vurguladı. Ayrıca, çetenin usulsüzlüklerinin fark edilmediğini, hastanelerine yapılan denetimlerde de herhangi bir uyarı gelmediğini ifade etti. Müezzinoğlu, Bakanlığın geçen yıl başlattığı soruşturma hakkında kendilerine bilgi verilmediğini de söyledi.